Tõrva eliksiiritootja sihib koos teadlastega uusi kõrgusi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Biotehnoloogia ja toiduteaduse tippkeskuse TFTAK nõukogu esimees Aavo Sõrmus (vasakul) ja Shroomwell grupi juhataja Siim Kabrits näitasid musta pässikut ning puuseent lakkvaabikut, mis samuti firmal tooraineks.
Biotehnoloogia ja toiduteaduse tippkeskuse TFTAK nõukogu esimees Aavo Sõrmus (vasakul) ja Shroomwell grupi juhataja Siim Kabrits näitasid musta pässikut ning puuseent lakkvaabikut, mis samuti firmal tooraineks. Foto: Arvo Meeks

Peamiselt mustast pässikust ehk chaga’st tehtud toodetega tuntust kogunud Shroomwell ehk endise nimega Chaga Health lõi käed teaduskeskusega TFTAK. Koostöös peaks uuele tasemele jõudma tootearendus ning uuringutest avalduma, kuidas seeni paremini meie hüvanguks kasutada.

Shroomwell on Tõrva juurtega ettevõte, mis toodab seentest eliksiire, tinktuure ja muid tooteid. Varem kandis firma nime Chaga Health, aga kuna ampluaa on vahepeal laienenud teistelegi seentele, jäi ainult mustale pässikule keskenduv nimi kitsaks. Firma juhi Siim Kabritsa sõnul on fookus nüüd kaheksal seenel, nende seas ka Lion’s Mane ehk lõvilakk-korallnarmik, reishi ehk lakkvaabik ja shiitake.

Hiljuti sai Tõrvas allkirjad kolmepoolne koostöölepe, millele kirjutasid alla Kabrits, toidu- ja fermentatsioonitehnoloogia arenduskeskuse TFTAK nõukogu esimees Aavo Sõrmus ning Tõrva vallavanem Helen Elias. Kahel ettevõttel on kavas arendada funktsionaalse toidu tipplahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles