Võistlus annab võimaluse pääseda MMile

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Hawaii Expressi 41. Tartu rattaralli
Hawaii Expressi 41. Tartu rattaralli Foto: Aldis Toome/Klubi Tartu Maraton

Suurim maanteerattavõistlus Eestis ehk Hawaii Expressi 42. Tartu rattaralli leiab aset mai viimasel pühapäeval.

Teist aastat järjest kuulub 128-kilomeetrine distants rahvusvahelisse UCI Gran Fondo sarja. Seega on kohal harrastusratturid maailma eri paigust ning osalejatel on võimalus püüda piletit maailmameistrivõistlustele.

Eelmisel aastal lunastas endalegi üllatuseks Tartu rattarallil UCI Gran Fondo maailmameistrivõistluste pääsme Merilin Metsalu, kelle sõnul on rattaralli üks väheseid maanteerattasõite, kus ta osaleb. Pärast mullust sõitu ootas naist meeldiv üllatus: ta kutsuti autasustamisele, kuna sai omavanuste seas kolmanda koha. «Mõni aeg hiljem potsatas meilile kiri, et olin omavanustes 20 protsendi parimate sees ja olen lunastanud pileti Gran Fondo MMile Trentosse.»

Tema sõnul oli tal maailmameistrivõistlustel Itaalias kaks eesmärki: lõpetada ja mitte jääda vanuseklassi viimaseks. Mõlemad said ka täidetud.

Nagu eelmisel aastal, premeeritakse ka tänavu rattaralli 128-kilomeetrisel distantsil oma vanusegrupi esimese 20 protsendi seas lõpetanuid sarja medaliga. Lisaks saavad nad õiguse startida hooaja lõpus UCI Gran Fondo maailmameistrivõistlustel, mis leiavad aset 4.–7. augustini Šotimaal Glasgow’s.

Eelmise aasta Tartu rattarallil said rohelise tule maailmameistrivõistlustele 161 osalejat. Kokku finišeerus Trentos 13 eestlast, kellest üheksa olid mehed ja neli naised. Nende seas ka Tartu rattarallilt MMile pääsme lunastanud endine president Kersti Kaljulaid.

Hawaii Expressi 42. Tartu rattaralli valikus on lisaks 128-kilomeetrisele distantsile ka 60 ning 27 kilomeetri pikkused rajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles