Sõdurid ja tegevväelased murdsid Võrumaal saapaid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
11-kilomeetrine rännak Võrumaal 
11-kilomeetrine rännak Võrumaal Foto: Robert Markus Liiv/Kaitsevägi

Võrumaal startis kolmapäeval traditsiooniline võistlus «Murtud saabas», millega selgitati välja kiireim rühm jalgsirännakul.

Alates 1993. aastast korraldatud võistlusel osales sel korral 18 rühma, lisaks pataljoni staabi tegevväelaste võistkond. Distantsi hoidmiseks startisid kõik rühmad eri aegadel.

«Ütlesin kohe alguses rühmakaaslastele, et andke kohe märku, kui on abi vaja, sest me tulime ikkagi võitma. Lõpuks andsid abivajajad oma relva mulle või jaoülemale ja niimoodi me koos tulime. Mina olen rahul ja loodan, et teised on ka,» ütles B-jalaväekompanii teise rühma rühmaülem aspirant Karl Gustav Kokka, kelle rühm jäi kokkuvõttes teiseks, kaotades võitjale 49 sekundiga.

Võrumaa maastikul kulgenud pea 11-kilomeetrise võistluse parimaks osutus kolmandat aastat järjest A-jalaväekompanii meeskond, seekord võidutses esimene rühm ajaga 1:42.01. Teise ja kolmanda koha teenisid välja B-jalaväekompanii teine rühm ning tagalakompanii transpordi- ja varustusrühm. Kiireim tiim sai auhinnaks jalgsirännaku sümboolset tähtsust iseloomustava vana sõdurisaapa kujulise rändkarika, mis legendi järgi on läbinud tuhandeid kilomeetreid.

Teise jalaväebrigaadi koosseisu kuuluv Kuperjanovi jalaväepataljon on üks kaitseväe suurimaid väljaõppeüksuseid. Pataljonis saavad väljaõppe nii jalaväe-, miinipilduja- kui ka lahingutoetuserialadel teenivad sõdurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles