Maale elama läinud rohenäpud loovad toidusalu

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Valgamaale kolinud Eliise Tuuling ja Heldor Sepp elavad piiriäärses Järve talus, mille juurde on nende eestvedamisel loomisel toidumets – Tsirgumäe toidusalu.
Valgamaale kolinud Eliise Tuuling ja Heldor Sepp elavad piiriäärses Järve talus, mille juurde on nende eestvedamisel loomisel toidumets – Tsirgumäe toidusalu. Foto: Arvo Meeks

Rännanud muude paikade seas ka Tasmaaniast Norrani, viimases sai ka aastaid töötatud, ning pidanud plaani kolida Itaalias asuvasse päikselisse Toscanasse, jõudsid endised harjumaalased Eliise Tuuling ja Heldor Sepp hoopis Lõuna-Eestisse. Kunagise Taheva mõisa südamesse Tsirgumäe külla.

«Ehitasime Harjumaale talu. Metsa sisse. Kõik sai seal valmis. Ja siis saime aru, et see on täiesti vale koht,» meenutab pereisa. Uut kodupaika otsides suunasid nad pilgud esmalt Võrumaale, kuni lõpuks jõudsid Valgamaale.

Neile hakkas meeldima üks kena kohake Hargla lähedal. Sõitsid autoga taluhoovi ja küsisid seal elanud vanapaarilt, et ega neil müügiplaani mõtteis ole. Paar nädalat mõtlemisaega ja seejärel läkski tehinguks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles