Veebikonstaabel hoiatab üha kavalamate petuskeemide eest

Jaanika Elias
, reporter
Copy
Kagu politseijaoskonna veebipolitseiniku Janar Koemetsa sõnul on petuskeemid aina enam levima hakanud ja tööd tal jagub. Hiljuti sai ta turvalisuse edendaja tiitli, mis anti üle maakondlikul tunnustusüritusel.
Kagu politseijaoskonna veebipolitseiniku Janar Koemetsa sõnul on petuskeemid aina enam levima hakanud ja tööd tal jagub. Hiljuti sai ta turvalisuse edendaja tiitli, mis anti üle maakondlikul tunnustusüritusel. Foto: Arvo Meeks

Internetis üha enam levivate petuskeemide tõttu tasub seal toimetades väga ettevaatlik olla, manitseb veebikonstaabel, kellelt otsitakse üha rohkem abi.

Kagu politseijaoskonna veebipolitseinik Janar Koemets sõnas, et tema leitakse reeglina üles paraku siis, kui midagi on juba juhtunud või kahju tekkinud.

«Juhtumid, millega minu poole pöördutakse, on väga erinevaid. On sotsiaalmeediakontodega seotud probleeme, sealhulgas kontode kaaperdamisi, samuti ostu-müügikelmusi,» loetles ta. «Olen alati ühe soovitusena julgustanud inimesi jälgima veebipolitsei sotsiaalmeedialehte ning sealseid hoiatavaid näiteid kõikvõimalikest levivatest pettustest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles