Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Üleeile Valgamaa kutseõppekeskuses lõppenud tislerite kutsevõistlusel pidid osalejad valmistama kõnepuldi. Võistluse kaks parimat lähevad oktoobris Eestit esindama Belgiasse.

Tõrvas sattus paar aastat tagasi kaks noort inimest autoavarii tagajärjel ratastooli. Just see oli üks põhjuseid, miks polikliinikumajana tuntud hoonesse trepironijaks kutsutav seade soetati.

Otepää talvekirik sai uueks koduks enam kui saja-aastasele leeripoiste fotole.

Valga gümnaasiumi õpilastel oli võimalus proovida omal käel sumoroboti valmistamist. Hiljem pidi see robotite võistlusel konkurendi ehtsa sumo kombel ringist välja lükkama.

Neljapäeval toimunud Valgamaa kutseõppekeskuse uudishimupäeval sai maitsta head-paremat, vahetada autoratast ja jälgida lahtiseid ainetunde.

Märtsi alguses Valga spordihallis peetud Eesti võrkpalli föderatsiooni karikavõistlustel jättis võrkpalliklubi Viktooria U16 vanuseklassi meeskond võidukarika koju.

Rahvaloendajat võetakse igas kodus vastu eri viisil. Enamasti siiski lahkelt, kohvi ja küpsistega, sest ta on oodatud külaline. Oma muljeid jagab Tarmo Rosenberg.

Soomes Kontiolahtis noorte maailmameistriks kroonitud Otepää neiu Grete Gaim enda sõnul üle laipade ei lähe ega konkurente küünarnukkidega trügima hakka. Küll on ta iga kell valmis andma endast varasemast pisut enam.

Grupp Eesti naispeatoimetajaid külastas naistepäeva paiku Euroopa Parlamenti, kus oli võimalus kohtuda ka Eestist valitud liikmetega. Naiste teemal võttis neist kõige värvikamalt sõna Kristiina Ojuland.

Euroopa Parlamendis peetud naiste ja meeste õiguste teemalisel seminaril tuli välja, kuivõrd suured on soolised vahed. Naised teenivad Euroopa Liidus tunduvalt vähem kui mehed.

Neljapäeval poolteist tundi Valgas liikluspolitsei tööd jälgides võis tõdeda, et enamikul autojuhtidest ja kaassõitjatest oli turvavöö kinnitatud. Paraku oli päev veel noor. Pikemalt loe Valgamaalasest!

Märtsi esimesel nädalavahetusel osalesid kodutütred ja noored kotkad Harglas talilaagris. Õpiti peotantsu, esmaabi ja morset, käidi matkamas ning fotojahil.

Tagasi üles