Valka kihelkonnaduuma kauaaegset esimeest ähvardab tagandamine

BNS
Copy
Valka kihelkonnaduuma esimees Vents Armands Krauklis
Valka kihelkonnaduuma esimees Vents Armands Krauklis Foto: Arvo Meeks

Lätis sai Valka kihelkonnaduuma kokku kaheksasaadikulise enamuse, mis võimaldab kukutada pikaaegse juhi Vents Armands Krauklise (Vidzeme erakond).

Uudisteagentuuril LETA õnnestus välja selgitada, et umbusaldusavalduse algatas saadik Viesturs Zariņš (Uus Ühtsus/Läti Rohelised), sellega ühines veel seitse rahvaesindajat.

Kokku on Valka kihelkonnaduumas 15 saadikut – kaheksa Vidzeme erakonna ja Läti Arengu Eest ühisnimekirjast, viis Uue Ühtsuse/Läti Roheliste ühisnimekirjast ning kaks Rahvuslaste Ühendusest.

Krauklis valiti Valka maakonna duuma esimeheks viiendat korda 1. juulil 2021 kaheksa häälega. Tema vastaskandidaat oli Zariņš.

Krauklise kukutamine sai võimalikuks tänu sellele, et erakondade Vidzeme ja Läti Arengu Eest nimekirjast valitud Gita Avote ja Jānis Anže lahkusid koalitsioonist.

Kaheksa opositsiooni esindajat tegi 9. mail ettepaneku võtta Krauklise ametist vabastamise küsimus duuma erakorralise istungi päevakorda. Sellest võttis osa 14 saadikut, kuid arutelu tulemusel lükati otsustamine edasi volikogu järgmisele erakorralisele istungile, mille toimumisaega ei ole veel välja kuulutatud.

Zariņš arvustas Krauklist tegevusetuse ja korrapäraste tülide pärast duumas. Tema arvates ei suuda Krauklis maakonna tööd korraldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles