Kõrget tiitlit püüab kaks siinset õpilasfirmat

LEPM
Copy
Võru õpilasfirma RURI liikmed Rogert Hollo, Jane Mustrik ja Andreas Vanatalo.
Võru õpilasfirma RURI liikmed Rogert Hollo, Jane Mustrik ja Andreas Vanatalo. Foto: Arvo Meeks

Tallinna Kultuurikatlas toimuval pidulikul galal selgub täna õhtul Eesti parim õpilasfirma, 24 pretendendi hulgas on ka kaks esindust Võru gümnaasiumist.

Võru gümnaasiumi õpilasfirma MilSpray on lagedale tulnud sõdurite nägude maskeerimiseks mõeldud kamuflaaži spreiga, millele on oma heakskiidu andnud ka  kaitseväe juhataja Martin Herem. Võru gümnaasiumi teine õpilasfirma RURI müüb oksjonil tuntud Eesti inimeste loodud kunsti ja annetab 70 protsenti müügitulust spinaalse lihasatroofia diagnoosiga Miinale, kes vajab lihaste liikuvuse säilitamiseks füsioteraapia abi. RURI oksjonile on oma töid müügile pannud ka nublu, Hanna Martinson, Vahur Kersna ja Kristjan Jõekalda.

Õpilasfirmade esindusorganisatsiooni ja võistluse korraldaja Junior Achievement Eesti tegevjuhi Kersti Loori sõnul on võitjate tase tänavu erakordselt kõrge. „Noorte ideed, loovus ja nutikus üllatasid positiivselt kõiki žüriiliikmeid ja muljetavaldavad on ka õpilasfirmade käibenumbrid, mis ulatuvad juba praegu kümnetesse tuhandetesse eurodesse,“ märkis Loor ja lisas, et selle aasta parimad valiti välja rohkem kui 400 õpilasfirma hulgast üle Eesti.

Eesti parim õpilasfirma esindab Eestit juulis Istanbulis toimuval Euroopa õpilasfirmade võistlusel, kus tuleb rinda pista üle 40 Euroopa riigi parima õpilasfirmaga. Parima õpilasfirma tiitliga pärjatud firma osaleb ka mai lõpus Latitude59 konverentsil.

Sel õppeaastal tegutses Eestis 412 õpilasfirmat ja 87 minifirmat rohkem kui 120 gümnaasiumis, kutse- ja põhikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles