Põlvamaa akordionistid jõudsid parimate sekka

, Räpina muusikakooli direktor
Copy
Noored akordionistid Georg Neimann (vasakult), Miriam Metsanurm, Kristina Piirsalu ja Steven Parmask
Noored akordionistid Georg Neimann (vasakult), Miriam Metsanurm, Kristina Piirsalu ja Steven Parmask Foto: Ave Astel/Räpina Muusikakool

Selgusid on konkursi «Eesti akordionitähed» tulemused. Eesti Akordioniliidu Facebooki lehel sai aprilli algusest 6. maini kuulata-vaadata kõigi osalejate esinemisvideoid ning hääletada oma lemmiku poolt.

Ei puudunud ka žürii. Professionaalsete hindajate koosseisu kuulusid Mikko Luoma Turu muusikaakadeemiast, Külli Kudu Kirde-Lapi muusikakoolist, Allan Jakobi OÜst Akordion Centrum ja vabakutseline muusik Kaspar Uljas.

Konkurss toimus kahes kategoorias: solistid ja ansamblid. Solistid olid omakorda jaotatud alamkategooriatesse muusikakooli klasside järgi, ansamblid kaheks grupiks: 1.–4. klass ning 5.–8. klass. Hinnati tehnilist taset, muusikalist väljendusrikkust ning artistlikkust. Kokku osales 65 noort akordionisti 24 muusikakoolist.

Põlvamaa õpilased esinesid suurepäraselt. Kõigi Räpina ja Põlva muusikakoolide noorte akordionistide õpetaja on kauaaegne ning pühendunud Ave Astel. Räpinas töötab ta kooli avamisest saadik, 1987. aastast. Sedapuhku pälvis ta väljapaistva õpetaja diplomi.

Räpina muusikakooli 1. klassi akordioniõpilane Steven Parmask ja 8. klassi õppur Georg Neimann pälvisid kolmanda koha. Diplomiga tunnustati 2. klassi neiut Kristina Piirsalu ning 7. klassi õpilast Miriam Metsanurme. Neimann ja Metsanurm esinesid ka duona ja said ansamblite kategoorias kolmanda koha.

Põlva muusikakooli 5. klassi akordioniõpilane Samuel Linnus tunnistati kolmanda koha vääriliseks ning ühtlasi anti talle ka eripreemia pala «Öö hääled» tõlgendamise eest. 6. klassi õpilane Heili Meribeth Rau pälvis aga diplomi.

Oleme väga tänulikud õpetaja Ave Astelile, kes ennastsalgavalt ja innukalt on pühendanud oma aega ning energiat akordionimuusika arendamisele. Tänusõnad kuuluvad ka kõigile lastevanematele, kes targalt suunanud oma lapsi muusikaradadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles