Festival rõhutab kuulamise tähtsust

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Jane Meresmaa-Roos viib mitmel pool Valga vallas läbi muinas-
jutujoogat.
Jane Meresmaa-Roos viib mitmel pool Valga vallas läbi muinas- jutujoogat. Foto: Konstantin Sednev

Eesti rahvakultuuri keskus korraldab 16.–21. maini üleriigilise jutuvestmisfestivali Ööbikuööd, mis hõlmab rohkem kui 120 üritust 14 maakonnas. Keskne idee on kuulamine kui kogukondi liitev praktika.

Põlvamaal kaasab festival kõiki valdasid. Teisipäeva hommikul on Ruusa kultuurimajas jutuvestja Silvi Jansons ja muusik Kersti Kamberg, näha saab Papa Kreutzwaldi Õueteatri tasuta etendust «Õnn on õnne asi». Õhtul näeb Vana-Koiola rahvamajas rändteatri Vaba Vanker etendust «Eestlaste muistne lugu».

20. mai keskpäeval on Räpinas Sillapää lossi saalis Ivar Leti tasuta kogupere­etendus «Tunded udus». Kanepi vallas asuva Hurmi küla Savi talus on aga Hollandi jutuvestja Pauline Seebregtsi ingliskeelne jutuvestmisõhtu «Maaema räägib… kuulake!». Kuulajatele tõlgitakse see eesti keelde. Musitseerib Karmen Linnamägi.

Sündmusi jagub ka Valga valda. Kolmapäeval saab nii Tsirguliina, Lüllemäe kui Hargla raamatukogus näha Sandra Lange maski- ja nukuetendust «Sinitriibuline unistus». Jane Meresmaa-Roos pakub neljapäeval Kaagjärve ja Tsirguliina raamatukogus ning reedel Hargla koolis, Lüllemäe raamatukogus ja Õru lasteaias-algkoolis muinasjutujoogat.

Otepää vallas Vidrike külamajas on neljapäeval «Ööülikooli» avalik salvestus «Sammaldunud lood ja laulud». Vestlevad ja laulavad Lauri Õunapuu ja Lauri Sommer, juttu juhib Jaan Tootsen.

Võrumaal Lasva järve rannas on aga kolmapäeval võrokeelsete jutuvestjate kokkusaamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles