Eesti meistritiitlid lühirajal selgusid Kärgula lähistel

LEPM
Copy
M21 esikolmikusse kuulusid Kenny Kivikas, Lauri Sild ja Kristo Heinmann.
M21 esikolmikusse kuulusid Kenny Kivikas, Lauri Sild ja Kristo Heinmann. Foto: Reigo Teervalt

Nädal pärast orienteerumisjooksu Eesti meistrivõistlusi sprindidistantsil joosti meistrimedalitele lühirajal. Võistlused toimusid Võru vallas Kärgula lähistel enam kui 400 orienteeruja osalusel.

Nii meeste kui naiste põhiklassis võitsid meistritiitli teist nädalat järjest Evely Kaasiku ja Kenny Kivikas. Mõlemad olid lühirajal ka tiitlikaitsjad.

Meeste põhiklassi 7-kilomeetrisel rajal haaras Kenny Kivikas (OK Ilves) juhtohjad kohe raja alguses. Tema lähimaks konkurendiks sai kaks minutit varem startinud Lauri Sild (OK Võru), kellele Kivikas finišiks peaaegu järele jõudis. Kivikase võiduaeg oli 35.36 ja edumarginaal finišis 1.28. Lauri Sillale oli see varasema nelja meistritiitli kõrvale lühirajalt viies hõbe. Pronksmedali teenis Kristo Heinmann (OK Ilves), kes kaotas võitjale 2.57.

Kenny Kivikas: “Tänane sooritus oli mul rabedavõitu, mitmes kohas rajal olin pisut ebakindel, kuid suuremaid vigu õnnestus vältida. Tore oli orienteeruda orienteerujate jaoks täiesti uuel, varem kaardistamata maastikul, mis oli tehniliselt väga huvitav ja nõudis tõsist keskendumist.”

Naiste põhiklassi 5,4-kilomeetrisel rajal ei leidunud tõsiselt võetavat vastast Eesti koondise liidrile, Evely Kaasikule (JOKA), kes näitas veenvalt oma ülekaalu konkurentide ees nii füüsiliselt kui tehnilises soorituses. Võiduaja 33.50 juures edestas ta hõbemedalisti Margret Zimmermanni (OK Kape) 5.48 ja pronksmedalisti Laura Joonast (OK Võru) 5.52.

Evely Kaasiku: “Ma ei saa oma tänase jooksuga kuidagi eriti rahul olla. Eesti meistriks tulemiseks oli see küll piisav, aga soorituse hindeks ei pane rohkem kui seitse palli kümnest. Olen pärast mulluseid Euroopa meistrivõistlusi Rakveres treeninud ja võistelnud valdavalt Soomes eesmärgiga olla oma parimas vormis tänavustel MM-võistlustel Šveitsis. Seetõttu olen Eesti metsadest ja maastikest pisut “võõrdunud”. Aga suuremaid vigu õnnestus vältida ja uus maastik pakkus palju põnevust. Läheme klubi naiskonnaga suurte ootustega vastu homsele teatejooksule. ”

Juunioride seas tulid Eesti meistriteks Jürgen Joonas (OK Võru) ja Brigitte Panker (OK Ilves).

Pühapäeval võisteldakse Kärgulas Eesti meistrimedalitele naiste ja meeste põhiklassi teatejooksudes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles