Looduskaitsekuul leiab avastamisväärset ka linnadest

Mati Määrits
, reporter
Copy
26. mail ja 2. juunil saab sõita tõukeratasega ümber Pühajärve.
26. mail ja 2. juunil saab sõita tõukeratasega ümber Pühajärve. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Täna algas looduskaitsekuu, mis kutsub avastama linnaloodust ja mõtisklema selle tuleviku üle.

Looduskaitsekuu tänavune juhtmõte „Loodus linnas“ kutsub avastama linnaloodust ja mõtisklema selle tuleviku üle. Kuu aja jooksul saab osa võtta retkedest ja töötubadest ning õppida oma loodusvaatlusi andmebaasidesse sisestama. 

Kuu aja jooksul korraldavad keskkonnahariduskeskused, teadusasutused ja muuseumid ja loodusturismi ettevõtjad üle Eesti retki, mis viivad loodusesse nii jalgsi, kanuudel kui ratastel. Osaleda saab töötubades või külastada loodusfestivale. Keskkonnaamet ja Keskkonnaagentuur kutsuvad huvilisi vaatlusretkedele, et õppida märkama ja tundma linnalooduses leiduvaid liike, kellega jagame ühist elupaika. Retkedel on võimalus õppida ka vaatluste sisestamist loodusvaatluste andmebaasi.

Nii näiteks on 21. mail võimalik Räpinas Sillapää lossi pargis õppida märkama ja tundma liike, kellega jagame ühist elupaika ning mõistma, et elurikkus toimib hästi vaid koostöös loodusega. Tasuta retke juhib Ain Piir. Uiakatsi järve ääres aga algab 20. mail 12 järve süstarännak suitsusauna ja gurmee õhtusöögiga. 

26. mail ja 2. juunil saab sõita tõukeratasega ümber Pühajärve. 27. mail kutsuvad  Keskkonnaamet ja Keskkonnaagentuur huvilisi vaatlusretkele Otepää rohealadele. Tasuta retke juhendab bioloog ja loodusfotograaf Arne Ader. Samal päeval jagab teadmisi söödavate ja mürgiste taimede kohta Tiia Morfin. 11. juunil aga saab õppida  kevadiste maitse- ja ravimtaimede hapendamist. 

Võrumaal ootab 24. mail ees linnuõhtu Kavadi järve ääres, juhendab Rõuge valla keskkonnaspetsialist Margit Päkk. 26. mail aga kutsuvad  Keskkonnaamet ja Keskkonnaagentuur huvilisi vaatlusretkele Võru Kreutzwaldi parki ja Tamula äärde.

Tasuta retke juhendavad Ere Uibu ja Maiki Must Rõuge Kuninglikust Linnuklubist.

Looduskaitsekuud hakati tähistama 1980. aastal ning tavapäraselt kestab looduskaitsekuu emadepäevast keskkonnapäevani juuni alguses. Möödunud aastal oli looduskaitsekuu juhtmõte „Püsiv ja muutuv Eesti looduses“, mis kutsus märkama muutuseid looduses meie ümber.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles