Valgamaalased pälvisid kooliteatrite festivalil hulga tunnustust

LEPM
Copy
Valga KHK trupp LAVAL pääses žürii poolt valitud parimate lavastuste hulka ning nende lavastus "KÜRSA" sai eripreemia õnnestunud kujundiloome eest.
Valga KHK trupp LAVAL pääses žürii poolt valitud parimate lavastuste hulka ning nende lavastus "KÜRSA" sai eripreemia õnnestunud kujundiloome eest. Foto: Maria Usk

Valgamaa noored saavutasid suurepärase tulemuse, jõudes vabariigi viie parima lavastuse hulka hiljutisel põhikooli ja gümnaasiumi kooliteatrite riigifestivalil Tallinnas.

Festival, mis toimus 12.–14. mail, oli Valgamaa jaoks erakordselt edukas. Valgamaalt osalesid kaks koosseisu: Tõrva trupp Hingevärvid ja Valga KHK trupp LAVAL. Hingevärvide trupist toodi koju kaks näitlejapreemiat.

Valga KHK trupp LAVAL pääses žürii poolt valitud parimate lavastuste hulka ning nende lavastus "KÜRSA" sai eripreemia õnnestunud kujundiloome eest. Kokku anti välja kolm laureaaditiitlit ja kaks eripreemiat.

Valga KHK lavastus "KÜRSA" oli kollaaž M. Maeterlincki näidendi "Sees" teemadel. Maria Uski kavastuses osales kuus äärmiselt andekat Valgamaa noort: Alice Rüütel, Maria Tamm, Anni Lehter, Margitta Tamm, Kaily Tamm ja Mario Susi. Valga noored pälvisid žüriilt äärmiselt positiivset tagasisidet lavastuse kunstiliste valikute, visuaali ja keerulise materjali suurepärase esituse eest. Neid kiideti ülivõrdes kuuldemängu esitamise kvaliteedi, lavakujunduse lihtsuse, efektsete kostüümide valiku ja tundeküllaste näitlejatööde eest. Valgustehnik oli Tambet Juzar.

Žürii liikmed kirjeldasid Valga noorte etteastet: "Olime kuni viimase stseenini põnevil kunstiliste lahenduste ootuses, mõeldes iga järgmise stseeni puhul, et mida nad nüüd välja pakuvad?" Žürii arvas, et lavastuse väljapakutut saaks veelgi edasi arendada, sest seal oli palju sütitavaid ideid, mida tahaks näha järgmistes etendustes.

Žürii soovituse toel võttiski teatritrupp vastu otsuse esitada "Üksindust" kujutav stseen eraldi etteastena Valga KHK lõppkontserdil "Päikeseratas", mis toimub 31.05 Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses.

Valga noored esitasid lavastuse Tallinna Linnateatri laval, mis on üks Eesti suuremaid ja ihaldatumaid lavasid. Žürii oli enda sõnul jahmunud, kuidas kuus noort ruumi üle mängisid ja saali kaasa haarasid, vaatamata sellele, et enne polnud võimalik läbimängu proovida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles