Noored motomehed võistlesid Poolas

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
EMX85 klassi parimad sõitjad: Travis Leok (keskel), Lucas Leok (vasakul) ja poolakas Michal Psiuk
EMX85 klassi parimad sõitjad: Travis Leok (keskel), Lucas Leok (vasakul) ja poolakas Michal Psiuk Foto: Erakogu

Poolas Oleckos leidis nädalavahetusel aset motokrossi Euroopa meistrivõistluste Põhja-Euroopa tsooni teine etapp. Nii EMX85 kui ka EMX65 klassis toodi esikohad Eestisse. EMX85 klassis oli parim Travis Leok ja EMX65 klassi Theo Kolts.

EMX85 klassis oli Poolasse kohale tulnud 35 võistlejat. Kvalifikatsioonisõidus teenisid kaks parimat positsiooni Sõmerpalu klubi esindajad: esikoha sai Lucas Leok, talle järgnesid Travis Leok ja rootslane Alve Callemo.

Esimeses võistlussõidus võttis liidrikoha enda kätte lätlane Jekabs Hudolejs. Stardi järel kolmas olnud Travis Leok tõusis aga mõne ringi järel ise liidrikohale ja hoidis seda kuni sõidu lõpuni. Lucas Leok tõusis lõpuks Hudolejsi ette teisele kohale.

Teises sõidus oli stardis taas parim Hudolejs. Lucas ja Travis olid vastavalt viies ja kuues. Rajal olid meie poisid aga kõige kiiremad. Travis Leok tõusis sõidu keskel juba esimeseks ning võttis ka esikoha, Lucas lõpetas tema järel teisena. Kolmandana tuli finišisse poolakas Michal Psiuk.

Etapi kokkuvõttes võitis 50 punktiga Travis Leok, teise koha sai 44 punktiga Lucas Leok ja kolmanda 38 punktiga Psiuk. Peilman oli 30 punktiga kuues.

EMX65 klassis võtsid meie poisid kvalifikatsioonisõidus koguni kuuikvõidu. Esikoha teenis Gregor Lootus, teiseks tuli Theo Kolts, kolmas oli Sõmerpalu klubi noormees Enri Lustus. Järgnesid Robin Robert Mooses, Johann Hansman ja Rasmus Naar.

Avasõitu asus juhtima Kolts, järgnesid Lustus ja Mooses. Kolmandalt kohalt tõusis sõidu lõpuks liidriks Mooses, teisena lõpetas Kolts ja kolmandana Lustus. Lootus oli neljas, Naar viies, Hansman seitsmes.

Teist sõitu juhtis algusest kuni lõpuni Lootus, teisena lõpetas sõidu taas Kolts ja kolmandana Lustus. Avasõidu võitja Mooses tuli finišisse neljandana, Naar oli üheksas.

Etapi kokkuvõttes teenis eskoha 44 punktiga Kolts. Teise sai 43 punktiga Lootus ja kolmanda 43 punktiga Mooses. Lustus oli 40 punktiga neljas, Naar 28 punktiga kuues.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles