Turismialane koostöö Lõuna-Eestis tiheneb

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
SA Tartumaa Turism nõukogu esimees ja Tartu abilinnapea Raimond Tamme sõnul teeb Lõuna-Eesti eriliseks piirkonna mitmekesisus.
SA Tartumaa Turism nõukogu esimees ja Tartu abilinnapea Raimond Tamme sõnul teeb Lõuna-Eesti eriliseks piirkonna mitmekesisus. Foto: Margus Ansu

Tartu ja Lõuna-Eesti omavalitsused on ühendanud piirkonna turismiteemad ühise katuse alla, et vähendada turismivaldkonna killustatust ning piirkonda ühiselt juhtida, arendada ja reklaamida.

Piirkonna tihedam turismialane koostöö sai alguse 2021. aastal, kui SA Tartumaa Turism juurde loodi Lõuna-Eesti turismiklaster, kuhu kuuluvad turismiettevõtjad, võrgustikud ja maakondlikud arenduskeskused. EASi ja KredExi ühendasutus tõi eelmisel suvel kokku Eesti piirkonnad, et alustada Eesti turismiorganisatsioonide ümberkujundamist.

Turismireformi eesmärk on ühendada piirkondade turismialased oskused suuremateks kompetentsikeskusteks (DMO ehk Destination Management Organisation), et vähendada tegevuste killustatust ja tõsta kvaliteeti. Uus lähenemine lähtub külastajakogemusest, mitte maakondlikest piiridest.

Lõuna-Eesti DMO ja turismiklastri juhi Kaia Lehtsaare sõnul on meeskonna komplekteerimine lõpusirgel ja esimesed plaanitud tegevused tehtud. «Lõuna-Eesti turismiklastri senine edukas koostöö on hea lähtepunkt ka kompetentsikeskuse tegevusele,» selgitas Lehtsaar.

SA Tartumaa Turism nõukogu esimehe ja Tartu abilinnapea Raimond Tamme sõnul on sel aastal moodustatud DMO kui võimekas kompetentsikeskus ja kaks aastat tagasi loodud turismiklaster aidanud piirkonna turismialast koostööd taaselustada. See loob head eeldused edukaks turismikorralduseks.

«Lõuna-Eesti on tervikuna väga mitmekülgne sihtkoht ja ilmselgelt annab turistide piirkonda toomisel parimaid tulemusi tõhus koostöö siinsete maakondade, kohalike omavalitsuste ning ettevõtete vahel,» lisas Tamm.

Lõuna-Eesti DMO koostöös osalevad Tartu linn ja maakond, Põlva ja Võru maakond ning Jõgeva, Mustvee, Otepää ja Valga vald. Ametlik koostöö algas 1. jaanuaril. Rahastusleping EASi ja Kred­Exi ühendasutusega sõlmiti märtsi lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles