Viinavõtupaigana tuntud Mooste korterist leiti tapetud mees

Copy
Teadaolevalt leiti surnud mees sellest Moostes asuvast kortermajast.
Teadaolevalt leiti surnud mees sellest Moostes asuvast kortermajast. Foto: Tomi Saluveer

Eile õhtul sai politseile teate, et mitu päeva pole nähtud Põlva vallas Moostes elavat 56-aastast meest. Politseinikud kontrollisid erinevaid asukohti ja leidsid kadunud mehe vägivalla tunnustega surnukeha tema tuttava korterist. Tapmises kahtlustatavana pidas politsei kinni 66-aastase mehe.

Häirekeskus sai teate Mooste alevikus kadunud inimesest eile õhtul kella 20 paiku. Erinevaid aadresse kontrollides avastasid politseinikud mõni tund Mooste aleviku ühest korterist kadunud 56-aastase mehe vägivalla tunnustega surnukeha. Esialgsetel andmetel on ohvrit löödud. Samas korteris peeti kuriteos kahtlustatavana kinni 66-aastane mees. Lõuna prefektuuri pressiesindaja Martin Raid täpsustas, et tegu oli kahtlustatava elupaigaga.

Prokuratuuri avalike suhete nõunik Kauri Sinkevicius ütles neljapäeval, et Tartu maakohus andis Lõuna ringkonnaprokuratuuri taotlusel loa võtta kahtlustatav esialgu kuni kaheks kuuks vahi alla.

Lõuna prefektuuri Kagu jaoskonna grupijuht Kaire Konts rääkis, et mõlemad mehed on politseile varasemast tuttavad ning seda peaasjalikult põhjusel, et on varemgi üheskoos alkoholi tarvitanud ning seetõttu nii kohalike elanike kui ka politseinike tähelepanu pälvinud. Ta lisas, et sellelgi korral oli kuriteos kahtlustatav 66-aastane mees alkoholijoobes, tapetud mehe joove selgub ekspertiisis.

Kehtivaid kriminaalkaristusi tapmises kahtlustataval prokuratuuri pressinõuniku sõnul pole.

"Eks neid alkoholilembeseid inimesi, kes poe vahet käivad, liigub ka Mooste aleviku vahel," rääkis alevikus kolmapäeva pärastlõunal tööd teinud mees, kes arvas teadvat ka kuriteo ohvriks langenud meest. Oma info kontrollimiseks tegi mees ka telefonikõne, mille järel ütles, et temale teadaolevalt leiti surnud mees Pargi tänaval asuvast kortermajast.

Info õigsust kinnitas ka Mooste korteriühistu Pargi tee 10 juhatuse liige Andrei Ivanov. «Eks see koht on selline, kus viina ikka võeti,» nentis ta, viidates korterile, kus surnud mees leiti.

Sündmuskohast mőnesaja meetri kaugusel asuva Mooste Nurga poe müüja ei olnud kolmapäeva lőuna ajal veel juhtunust kuulnud. "Sündmus on veel nii värske, et jutud pole alevikus veel liikuma läinud," sőnas ta.

Kaire Konts ütles, et raske kuriteo motiiv ja muud üksikasjad on alles välja selgitamisel, kuid karm tõdemus on, et enamus raskeid vägivallakuritegusid, sealhulgas tapmisi, pannakse toime alkoholijoobes. «Alkoholi mõjul ei osata tekkinud konflikte enam sõnadega lahendada, need muutuvad vägivaldseks ja lõppevad halvimal juhul kellegi surmaga.»

Alustatud menetlust viib läbi Lõuna prefektuur ja juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Tegu pole paraku esimese tapmisega tänavu Põlvamaal ega isegi mitte Põlva vallas. 7. jaanuaril leiti Ahja alevikus Allika tänava korterist leiti surnuna vägivallatunnustega 78-aastane mees. Tolleski tapmises süüdistatav peeti kiirelt kinni ja teadaolevalt oli sellegi juhtumi puhul oma roll ka alkoholil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles