Hummulis startis 40. pargijooks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Algo Kärp on varemgi Valgamaal jooksuvõistlusi võitnud.
Algo Kärp on varemgi Valgamaal jooksuvõistlusi võitnud. Foto: Arvo Meeks

Jooksurahval on tavaks koguneda mai teisel laupäeval Tõrva vallas Hummuli mõisaparki, et võtta mõõtu jooksmises. Sel aastal tehti seda 40. korda, saab lugeda Tõrva valla kodulehelt.

Võistluspäev algas kõige nooremate osalejate tillujooksuga, kus tuli teha ring ümber lõkkeplatsi. Kindlasti oli võistlemas neidki tüdrukuid ja poisse, kellele see oli elu esimene jooksuvõistlus.

Lapsed sünniaastatega 2016 ja 2017 läbisid 400 meetri pikkuse pargiringi. Võistlusklassi tüdrukute hulgas oli kiirem Marjanne Tammekivi Otepäält ning poiste seas Jaromir Bulatov Kambjast.

2,2 kilomeetri distantsile läks 40 jooksjat vanuseklassidest U10, U12 ja U14. U10-vanuseklassi võitsid Kerili Küla ja Kasper Kala Võrust, U12-klassis näitasid kiiremaid aegu Mirelle Ilus Värskast ning Robin Siilsalu Võrust, mõlemad jooksjad treenivad Andsumäe spordiklubis. U14-vanuseklassis jooksid esikohale Keidy Pindma Valgast ja Robert Raak Otepäält.

Keskpäeval startinud kuuekilomeetrise põhijooksu rajale läksid 54 jooksjat ja kaks kepikõndijat. Rajameister on läbi aastate olnud kohalik spordiaktivist Hare Unt, kes ka ise osaleja olnud, nii ka tänavu.

Kiireimat jalga näitas meeste põhiklassis kunagine tippsuusataja Algo Kärp, kel kulus 18 minutit ja 45 sekundit. Kiireim tõrvakas oli neljandana lõpetanud Ever Sinisalu. Väledaim naine rajal oli tõrvalanna Heleri Rebane.

Põhidistantsil selgitati välja ka Valgamaa meistrid murdmaajooksus. Vaid U18 vanuseklassis selgusid meistrid juba varem, nemadki said Hummuli jooksu medalid ja parimad olid Annabel Kaas Valgast ning Ralf Rebane Võrust.

Valgamaa meistrid murdmaajooksus on naiste põhiklassis Heleri Rebane Tõrvast, Diana Audru (N40) Tõrvast, Annelii Eglit (N50) Keilast ja Aija Lāce (N70+) Valkast; meeste põhiklassis Algo Kärp Otepäält, Ever Sinisalu (M40) Tõrvast, Marek Luts (M50) Valgast, Kalev Kajaste (M60) Räpina vallast ning Ilmar Tagel (M70) Põlvast.

Pargijooks on Valgamaa jooksusarja avaetapp. Tänavu kannab sari pikaajalise spordiaktivisti ja Valgamaa spordijuhi Rein Leppiku nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles