Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Uma Pido tuleb järgmisel aastal taas.
Uma Pido tuleb järgmisel aastal taas. Foto: arhiiv

Algas kooride registreerimine Uma Pidole

Alanud on kooride kirjapanek Uma Pidole, mis toimub 1. juunil 2024 Põlvas Intsikurmus.

Seekordse peo keskmes on mäng, mis pakub lihtsat rõõmu koos olemisest ja laulmisest. Kavas on nii klassikalisi kui ka uuemaid kooridele seatud laule, rahvalaule ja laulumänge. Peo lavastab Põlvast pärit Diana Leesalu.

Registreerumine kestab 1. novembrini. Kaasa lööma oodatakse mudilas-, laste-, poiste-, nais-, mees- ja segakoore kõigist Lõuna-Eesti maakondadest, kel on side võru keele ja kultuuriga. Aga ka koore, kes koos lõunaeestlastega võru keelest ja meelest rõõmu tunda tahavad ning laulud ära õpivad.

Taas saavad ühendkooride hulka lavale tulla ka niinimetatud konnakoorid, mis koosnevad pere-, sõprus- või kogukondadest. Tingimus on viisipidamisoskus ning nooti tundev juhendaja.

Samuti oodatakse peole registreerunud mees- ja naiskooride juurde laule õppima viisipidajaid naisi nurmelt ja mehi metsast – kõiki nurmõnaisi ja mõtsamiihi nii külast kui linnast. Koos õpitakse selgeks nais- ja meeskooride laulud ning naiste-meeste osad ühendkoorilauludes. LEPM

Räpinas tuleb kodukohvikute päev

Pühapäeval saab viiendat korda teoks Räpina valla kodukohvikute päev.

Oma uksed avab 14 kodukohvikut, kus pakutakse maitseelamusi ja tegevusi nii noortele kui vanadele. Menüüs on näiteks supid, vrapid, burgerid, latikakotletid, suitsukala, grill-liha, seto puder, koogid, tordid, küpsetised ja karastavad joogid.

Lämmijärve kaldal saab nautida ilusat vaadet ning maitsta toite kohalikust kalast. Vikerkaares pakuvad oma lemmiktoitu peakokad Lotte, Krõll, Mõhk ja Tölpa. Saab imetleda vanade pitside näitust, uudistada vanu sõidukeid, vaadata maalinäitust ja osta maale, sõita tõukeratastega, nautida lilleilu, osaleda töötoas ja õnneloosis, maitsta Ladina-Ameerika rütmide saatel nacho’sid, burritosid, takosid.

Tutvust saab teha ka koduloomadega, hüpata batuudil, kiikuda, sõita vesijalgrattaga, külastada külatäikat, nautida laulu ja lõõtsamängu. Veinikeldris võib maitsta koduaiamarjadest valmistatud käsitööveine ning päeva lõpetuseks külastada kinoõhtut ja võtta turgutavat leili saunalaval. LEPM

Põlvamaa neiu kandideerib tuleviku tegijaks

Eesti kultuuri koda valis välja kandidaadid konkursi «Kultuuri tegu 2022» auhindadele. Laureaadid kuulutatakse välja 19. mail Haapsalus koja aastakonverentsil.

Tuleviku tegija auhinna nominendid on Räpina vallast sirgunud flöödimängija Minna Emilia Vürst, baleriin Sandra Iva ja Eesti arstiteadusüliõpilaste seltsi kultuuriõhtute algataja Kätlin Kits. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles