Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tõrva valla turismiettevõtjad
Tõrva valla turismiettevõtjad Foto: Tõrva vallavalitsus

Tõrva valla turismirahvas sai kokku elamuskeskuses

Tõrva valla turismiga seotud ettevõtete esindajad korraldasid ühise infopäeva.

See algas ringkäiguga peagi Tõrva vallas Sooglemäel uksed avavas Mulgi elamuskeskuses.

Turunduskontseptsioonist «Tule Tõrva!» tegi ülevaate vallavolikogu esimees ja endine vallavanem Maido Ruusmann. Kontseptsioon põhineb kolmel alustalal: külasta Tõrvat, investeeri Tõrva ja tule siia elama.

Tõrva vald kuulub koos Järva ja Viljandi maakonna ning Põltsamaa vallaga Kesk-Eesti DMOsse ehk sihtkoha arendusorganisatsiooni, mis tähendab, et piirkond teeb koostööd turismivaldkonnas. Kesk-Eesti DMO juht Johan-Kristjan Konovalov tutvustas lähemalt organisatsiooni ning seda, kuidas valla ettevõtted sellest kasu saavad.

Konovalov tõi välja ka statistikat, mis näitas, et võrreldes koroonaeelse ajaga on ööbivate siseturistide arv eelmisel aastal piirkonnas kasvanud 10 000 külastaja võrra.

Kesk-Eesti DMO Tõrva valla projektijuht Justina Greblikaite rääkis lähemalt turismiga seotud uudistest, tehtud tegevustest ja plaanidest. Tõrva piirkonna huvilised saavad liituda nüüdsest ka infolistiga ning kord kvartalis enda postkasti saada parimaid pakkumisi. LEPM

Valga gümnasist võitis esseega eripreemia

Eesti muusika- ja teatriakadeemia (EMTA) rektor professor Ivari Ilja andis üle esseekonkursi «Muusika ja mina – mina ja muusika» preemiad.

Konkurssi viib läbi EMTA muusikateaduse, interpretatsiooni- ja muusikapedagoogika ning kultuurikorralduse osakond.

Töid laekus üle Eesti, sealhulgas ka Valgast ja Võrust. Neid hindas žürii koosseisus professor Toomas Siitan, professor Kristi Kiilu ja lektor Kaari Kiitsak-Prikk. Muusikapedagoogika eripreemia ideede eest, kuidas muusikaõpetust koolides edenedada saab, sai Valga gümnaasiumi kümnenda klassi õpilane Eke Egor.

Žürii hinnangul pakkus konkurss hea sissevaate noorte arusaamistesse muusikast ja selle rollist. LEPM

Kaagjärve sai paberi- ja papikonteineri

Valga vallavalitsus paigaldas Kaagjärve raamatukogu juurde avaliku paberi- ja papikonteineri.

Konteinerisse sobivad papist munakarbid, kõvade kaanteta raamatud, ajakirjad-ajalehed, kataloogid, reklaam­materjalid, kirjutus- ja koopiapaber, vihikud ja papist kaustikud, kirja- ning joonistuspaber, ümbrikud, pakkepaber, paber- ja pappkarbid, pappkastid, jõupaber ja paberkotid.

Konteinerisse kogutavad materjalid peavad olema puhtad ja kuivad. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles