Minister Valgas: kõik ei pea kohe eesti keeles õppima (4)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga koole külastanud haridus- ja teadusminister Kristina Kallas lausus, et piirilinnas paistab seis eestikeelsele õppele ülemineku asjus paljulubav.
Valga koole külastanud haridus- ja teadusminister Kristina Kallas lausus, et piirilinnas paistab seis eestikeelsele õppele ülemineku asjus paljulubav. Foto: Tiit Loim

Valga koole külastanud haridus- ja teadusminister Kristina Kallas lausus, et piirilinnas paistab olukord eestikeelsele õppele ülemineku osas Ida-Virumaaga võrreldes oluliselt parem. Õpetajaid, kes eesti keeles tõenäoliselt õpetada ei suuda, on vaid käputäis. Koolikohustuse pikendamises näeb ta aga vaid plusse.

Mis mured teieni Valga koolides jõudsid?

Väga eestlaslik küsimus, aga ei hakkaks kohe ette ära muretsema. Eesmärk oli tutvuda Valgas, kus on märkimisväärne osa venekeelset elanikkonda, valmisolekuga eestikeelsele õppele üleminekuks. Kohtumiste järel võin öelda, et seis on väga hea. Kui õpetajatel, koolijuhtidel, vallajuhtidel on positiivne hoiak muutuse suhtes, ei saa see läbi kukkuda. Andsime koolidele tagasisidet, et toetame neid selles.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles