Põim Kama: suhtlus hoiab raha kokku

, TUUM Consulting kommunikatsiooniekspert
Copy
Suhtekorraldaja Põim Kama
Suhtekorraldaja Põim Kama Foto: Erakogu

Üle Eesti rulluv kohtuasjade laine seoses euroraha tagasinõuetega on õpikunäide valesti püstitatud mõõdikutest ning formalismi takerdumise tagajärgedest.

Viimase Euroopa Liidu programmiperioodi lõpus said paljud raha taotlenud sihtasutused, omavalitsused ning ettevõtted oma üllatuseks riigi tugiteenuste keskuselt (RTK) suure tagasinõude, mis enamikul juhtudest oli koguni 25 protsenti ehk neljandik projekti kogumaksumusest. Peamiselt on RTK hinnangul tagasinõueteks alust põhjusel, et taotleja on teinud mõne tehnilise eksimuse hangete läbiviimisel, kusjuures taotlejad ise sellega ei nõustu.

Kuna pooled tõlgendavad tingimusi erinevalt, peab juhtumitele hinnangu andma kohus ning esimesed halduskohtu otsused on nüüdseks juba ka avalikuks saanud. Nii Tallinna linn, SA Narva Muuseum kui Rõuge vald on riigi tugiteenuste keskust esimeses astmes võitnud. Kohus leidis, et tagasinõuded pole kas üldse põhjendatud või vähemalt mitte proportsionaalsed ehk paar puuduvat või mitmeti tõlgendatavat sõna hankes ei saa maksta 25 protsenti projekti hinnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles