Erivajadusega noormees unistab iseseisvast elust

Tiit Loim
, reporter
Copy
Indrek Hansen õpib Valgamaa kutseõppekeskuses abikokaks. Peagi algab suvevaheaeg, sügisel tuleb veel enne kursuse lõpetamist kaheks kuuks kooli minna.
Indrek Hansen õpib Valgamaa kutseõppekeskuses abikokaks. Peagi algab suvevaheaeg, sügisel tuleb veel enne kursuse lõpetamist kaheks kuuks kooli minna. Foto: Tiit Loim

Valgas elav Indrek Hansen õpib Valgamaa kutseõppekeskuses abikokaks ja mõtleb ka autoremondilukksepa ametile. Tal on aga üks suuremgi soov: alustada ühel päeval koos tüdruksõbraga iseseisvat elu.

Jaama puiesteel asuvas psüühilise erivajadusega inimeste kortermajas ehk ASi Hoolekandeteenused Valga Jaama kodus on ajakirjaniku sinna jõudes parasjagu kamp mehi ametis kasvuhoone kokkupanekuga. Kui küsin, kust võiksin leida Indreku, selgub, et mind entusiastlikult tervitama tulnud noormees ongi Indrek.

Psüühilise erivajadusega inimeste ees tuntakse tihtipeale asjatut hirmu. Indrek võiks olla näide selle kohta, et selline erivajadus ei ole elus hakkamasaamisel alati ületamatu takistus. Ta osaleb Valgamaa kutseõppekeskuses abikoka kursustel, kus äsja sai läbi praktika kaitsmiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles