Võru maakonnas näeb laval ligi 900 Lõuna-Eesti memme ja taati

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Lõuna-Eesti memme-taadi rahvapeo korraldusmeeskond
Lõuna-Eesti memme-taadi rahvapeo korraldusmeeskond Foto: Aigar Nagel

Pühapäeval, 28. mail toimub Lõuna-Eesti memme-taadi rahvapidu «Metsast merele». Kubija vabaõhulaval näeb kokku 83 eakate laulu-, muusika- ja tantsukollektiivi ning lavale astub ligikaudu 880 esinejat Võru-, Põlva-, Valga- ja Viljandi maakonnast.

Memme-taadi peo toimumise ajalugu ulatub tagasi 1992. aastasse ning on alguse saanud Võru maakonnast. Traditsiooniliselt toimub pidu igal aastal ühes Lõuna-Eesti maakonnas. Sel aastal on võõrustab memme-taadi pidu Võru maakond ning lavale astutakse Kubija mändide vahel.

SA Võrumaa Arenduskeskuse juhatuse liikme Tiit Tootsi sõnul on memmede-taatide kultuuris osalemine väga oluline, sest see hoiab meie väärikate vaimse tervise tasakaalus ning liikumine hoiab ka füüsise korras. «Korraldatav memme-taadi pidu on meie kõige staažikamatele kultuuritegelastele heaks võimaluseks üheskoos enda oskusi teistega jagada ning nähtud vaev saab peol saadud emotsioonide näol väärika tasu,» ütles Toots.

Peo projektijuht on kogukonnas igakülgselt aktiivne Astrid Hurt. Peo loomingulisse meeskonda kuuluvad Riina Kööts, Ere Kungla- Jalajas, Erja Arop, Endla Kersman, Silvi Jansons, Maie Pau, Marika Vaher ja Anu Tamm. Neile pakuvad tehnilist tuge Toomas Jalajas ja Kristi Vals.

Lõuna-Eesti memme-taadi rahvapeo toimumist toetavad: Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Võrumaa Arenduskeskus, Võru maakonna omavalitsused, Võru linn, Võrumaa Teataja, Vytautas, Eesti Pensionäride Ühenduste Liit ja Võru Pensionäride Päevakeskus, Võru Kagukeskuse Selver, Kaska-Luiga OÜ

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles