Naised panid end proovile Valgamaa metsades

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Naiskodukaitsjate koormusmatkal tuli lahendada mitmesuguseid ülesandeid.
Naiskodukaitsjate koormusmatkal tuli lahendada mitmesuguseid ülesandeid. Foto: Elina Naaris/Naiskodukaitse

Valgamaal leidis aset Naiskodukaitse koormusmatk, mis on organisatsiooni iga-aastane raskeim patrullvõistlus. Keskmiselt 60-kilomeetriseks kujunenud rajal pidi täitma ülesandeid, millega testiti teadmisi, jõudu ja nutikust.

Karika viis endaga koju Saaremaa ringkonna võistkond koosseisus Brita Laht, Emilia Rozenkron, Marta-Miina Loel ja Helina Eist-Tarelkin.

Teise koha saavutas Tartu ringkonna esimene võistkond koosseisus Kerli Prants, Silja Möllits, Kadri Limberg ja Kristi Loit. Kolmanda koha sai Pärnumaa ringkonna Ülejõe Vändra tiim, kus võistlesid Maret Kaljulaid, Pille Kullamä, Annika Mõttus ja Airin Laasma.

Startis 15 võistkonda. Pea kahe ööpäeva jooksul tuli neil liikuda maastikul patrullvarustuses ning varjatult, vastutegevust trotsides ja kontrollpunktides ülesandeid lahendades.

Peakorraldaja Kaimo Vahtra sõnul sooviti sel aastal panna rõhku taktikalistele oskustele ja teadmistele. Traditsiooniliselt olid muu hulgas kavas sidepidamise punkt, luureülesanne, esmaabi andmine ja laskmine, sekka kaks veetakistuse ületamist ning sõdurioskuste testimisi. Kõige rohkem pakkusid pinget miinid, mis stardis ja kolmandas kontrollpunktis võistkondadele kaasa anti ning mida luureülesande sooritamisel vaja oli.

Pea kõik tiimid jõudsid ka finišisse, vaid üks võistkond ja ühe teise võistkonna üks liige olid sunnitud terviseprobleemide tõttu katkestama. Võidutiimi sõnul oli matk põnevate kontrollpunktidega ja tavapärasest erineva vastutegevusega. Nimelt palus peakohtunik sotsiaalmeedia vahendusel piirkonna inimestel silmad lahti hoida ning võistlejaid teedel nähes neist teada anda.

«Rada oli võistlejasõbralik nii maastiku kui ka ajagraafiku poolest, mõnusale kulgemisele aitas kaasa päikeseline ilm,» rääkis Brita Laht. «Võit tuli hea koostöö ja varasemate kogemuste tulemusena, kuid raske oli see, et otsustasime luureülesannet teha põhjalikult ning seega ei jäänud aega magada. Kogu matka jooksul magasime vist vaid poolteist tundi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles