Mulgimaa maitsed tõusid tähelepanu keskpunkti

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Regionaalminister Madis Kallas ulatas Eesti toidupiirkonda tähistava hiigelkahvli Mulgimaa vallavanemate, Mulgi vanema ja toidupiirkonna projektijuhi Leana Liivsoni hoole alla.
Regionaalminister Madis Kallas ulatas Eesti toidupiirkonda tähistava hiigelkahvli Mulgimaa vallavanemate, Mulgi vanema ja toidupiirkonna projektijuhi Leana Liivsoni hoole alla. Foto: Elmo Riig

Abja-Paluojal leidis laupäeval aset Mulgimaa maitsete aasta avasündmus. Regionaalminister Madis Kallas andis piirkonna esindajatele üle toidupiirkonna tiitliga kaasneva rändkahvli. Tänavuse toiduaasta tunnuslause on «Mulgi süük – uus ja vana ütenkuun».

Kallas ütles, et toidupiirkonna tiitel on ühelt poolt tunnustus tehtud töö eest toidukultuuri edendamisel, aga ka võimalus senisest veelgi hoogsamalt piirkonna elu arendada. «Armsad mulgid, see on teie võimalus rääkida üheskoos Mulgimaa toidu lugu, tuua esile oma vanu häid traditsioonilisi toite ning luua uusi maitseid, mille kaudu oma piirkonda tutvustada,» sõnas minister.

«Soovime aasta jooksul koostöös esile tõsta seda, mis teeb Mulgimaa toidu eriliseks. Ühtlasi loodame, et siinsed kohalikud ning autentsed maitsed meelitavad piirkonda külastama turiste nii lähedalt kui kaugemalt,» ütles toidupiirkonna projektijuht Leana Liivson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles