Lähiajal võib pensionile minna sadu perearste

Mati Määrits
, reporter
Copy
Staažikas Põlvamaa peretohter Ljubov Kurusk (keskel) kuulub nende sekka, kes lähiajal pensionile plaanib jääda. Hiljuti käisid tervisekassa esindajad Maivi Parv (paremal) ja Maarika Liivamäe teda tehtud töö eest tänamas.
Staažikas Põlvamaa peretohter Ljubov Kurusk (keskel) kuulub nende sekka, kes lähiajal pensionile plaanib jääda. Hiljuti käisid tervisekassa esindajad Maivi Parv (paremal) ja Maarika Liivamäe teda tehtud töö eest tänamas. Foto: Mati Määrits

Kui Eestis on 779 perearstinimistut, siis tervisekassa prognoosi kohaselt võib lähiajal pensionile minna ligi kolmsada kõige lähedasemat tohtrit. Peremeditsiini eriala lõpetab Tartu ülikoolis sel aastal aga vaid 14 noort spetsialisti.

«See teadmine tiksub meil kogu aeg kuklas. Lahendused on olemas, aga elame üks päev korraga,» lausus hiljuti Põlvas viibinud tervisekassa juhatuse liige Maivi Parv.

Tervisekassa peaspetsialisti Maarika Liivamäe andmeil on Põlva-, Valga- ja Võrumaal iga teine perearst üle 60-aastane. «Meil on teada, kes neist soovib viie aasta jooksul pensionile minna. Seetõttu oleme peremeditsiini residente juba esimestest kursustest alates tutvustanud vabanevate nimistutega ning inkubatsiooniprogrammi toel saabki teoks nimistute ülevõtmine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles