Andre Hanimägi: öö läbi rumalusi arutada võib ka väga mõistlik olla

Andre Hanimägi
, Riigikogu liige, Keskerakonna peasekretär
Copy
Keskerakonna peasekretär Andre Hanimägi.
Keskerakonna peasekretär Andre Hanimägi. Foto: Tairo Lutter

Uue riigikogu koosseisu esimesed tööpäevad on veerenud võrdlemisi rabedalt. Kindlasti on nii mõnelgi tekkinud küsimus, mis asja seal ometi aetakse ja kuidas sellised inimesed üleüldse parlamenti pääsenud, kes ei saa sahtlitki lahti või ei saa vastustest aru ega häbene ka küsida piisavalt rumalaid küsimusi, milliseid külapoe tagagi kuulda.

See on aga Eesti poliitika eripära. Mitmel pool mujal lahendatakse parlamendis küsimusi rusikate abil, meil tehakse verbaalset obstruktsiooni, kurb-humoorikat šõud. Kellelegi see eraldi naudingut ei paku. Tõsi küll, päris tõsine asi see kõik ei ole. Nalja saab ka. Eriti kui oled juba tunde üleval olnud ning pingete leevendamiseks mõni hea kild mõnelt kolleegilt lendab. Naerda oskavad nii koalitsiooni- kui ka opositsioonisaadikud.

Vihaseid pilke lendab samuti, ette tuleb sõimlemist, rusikaga lauale peksmist. Suurem osa saadikutest aga ütleb teineteisele jätkuvalt tere ka pärast kõike seda. Vähemalt esialgu tundub nii ja jumal tänatud. Sõnad nagu «lugupeetud» ja «hea» võivad ära mahtuda ka täiesti lugupidamatusse küsimusse. Igal juhul tekib aga küsimus, milleks see kõik. On see päriselt vajalik ja õige?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles