Muuseumiühingu juht kiitis Valga muuseumiööd

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Muuseumiöö Valga muuseumis
Muuseumiöö Valga muuseumis Foto: Jaan Rapp

20. mail 14. korda Eesti Muuseumiühingu poolt korraldatav muuseumiöö, mis kandis sel korral nimetust «Öös on liikumist», tõi muuseumidesse soojal kevadõhtul üle 70 000 külastaja. Osales 188 mäluasutust. Eriti jäi silma ka Valga muuseum. 

«Muuseumid olid sel aastal eriti leidlikud ja pakkusid liikumisaasta raames väga erinevaid tegevusi ning eriprogramme. Kõige populaarsemad olid temaatilised ekskursioonid, kus sai targemaks ja samas ka vajalikud sammud tehtud. Eriti hoogsalt kasvatasid külastajanumbreid väiksed muuseumid. Eraldi tooksin välja Hiiumaa mäluasutused ning Valga muuseumi, esimene eristus osalenud mäluasutuste mitmekesisuse ja viimane põneva programmi poolest,» võttis Eesti Muuseumiühingu juht Anu Viltrop Muuseumiöö kokku.

Valga muuseumi programm algas tantsupedagoog Ilma Adamsoni ettekandega Minni Vähi ja Ullo Toomi tantsulisest pärandist ja lõppes pargikinoga muuseumi hoovis, kus vaadati Fred Jüssile pühendatud filmi «Olemise ilu». Kavas olid veel töötoad, Läti trikiratturite ja Shaté tantsukooli etteasted, rattamatk Valga-Valka vahel, kauaaegse arsti Aasa Põdra loeng tervislikust toitumisest, viktoriin ja otsimismäng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles