Autojuht jäi rooli taga magama ja sõitis teelt välja

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Kiirabi. Foto on illustratiivne.
Kiirabi. Foto on illustratiivne. Foto: Tomi Saluveer

Täna veidi enne kella 9 sai häirekeskus teate, et Setomaa vallas Treski külas on juhtunud liiklusõnnetus.

Esialgsetel andmetel jäi Volkswagen Passati juht sõidu ajal magama, mistõttu kaotas kontrolli sõiduki üle ning see sõitis teelt välja. Masinas oli kokku kolm inimest: naine, mees ja väikelaps, ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ragne Keisk.

Täna pärastlõunal täpsustas ta, et auto liikus Koidula poolt Karisilla poole ning paremkurvis kaldus masin vasakule teelt välja ning peatus hoone lähistel. Maja kahjustada ei saanud, küll sai teelt väljasõidu tõttu kahjustada auto esiosa.

Politsei kinnitusel tunnistas autojuht, et oli roolis magama jäänud, kuna teekond oli olnud pikk – nimelt olid nad teel Riiga. Juht oli kaine ja omab juhtimisõigust.

Meedikud vaatasid kõik kolm autos olnud inimest üle, vigastusi neil ei tuvastatud. Avariilisele masinale kutsus selle juht järele puksiiri.

Politsei tuletab meelde, et väsinud ja unine inimene autoroolis on sama ohtlik kui joobes juht.

«Väsinud peaga ei suuda juht reageerida ette tulevatele ohtudele ning roolis magama jäädes on vähe lootust, et ratsanikuta masin üksi kaua sirgelt teel püsib,» ütles politsei kõneisik. «Seega tasub võimalusel pikematel teekondadel vahetada sohvreid või kui asendusjuhti pole võtta, siis tuleks teeservas teha pause ja tarvidusel peatäis und suikuda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles