Põlva käsipallipoisid tulid Eesti meistriks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
D-vanuseklassi Eesti meistriks tulnud Põlva spordikooli esindus
D-vanuseklassi Eesti meistriks tulnud Põlva spordikooli esindus Foto: Arvi Sirm/eesti Käsipalliliit

Aruküla spordihoones selgusid Eesti käsipallimeistrid aastal 2010 ja hiljem sündinud noormeeste seas ehk D-vanuseklassis. Meistritiitel tuli veenva ülekaaluga Põlva spordikooli poistele.

Kokku osales selle vanuseklassi esimeses liigas seitse meeskonda, kes mängisid kaks korda omavahel läbi turniirisüsteemis. Paralleelselt toimusid mängud ka teises liigas, kus osales kuus meeskonda.

Magus revanš

Kui jaanuari keskel Kehras peetud esimese etapi mängudes tuli Põlva noormeestel nelja võidu kõrval Aruküla SK tiimiga viiki leppida ja tunnistada HC Kehra paremust, siis sedapuhku Põlva noormehed ühtegi punkti vastastele ei loovutanud. Saadi kuus kindlat võitu, seejuures ka magus revanš Kehra tiimi üle, keda lausa kümne punktiga võideti.

Põlva spordikooli võistkonna ridades teenisid meistritiitli Gregor Gondiu, Daniel Haabma, Oliver Järvela, Silver Järvela, Marcus Vaheoja, Martin Kähr, Mathias Lihtmaa, Remy Lokk, Richard Orti, Benor Perlov, Rasmus Eric Rose, Riivo Jermotšenko, Jüri Saan, Kristofer Tootsmann, Jakob Urman, Romet Vool ja Uku Varusk. Põlva noori treenib kohalik käsipalli­legend Kalmer Musting.

Põlvalaste puurilukk Rasmus Eric Rose valiti ka turniiri parimaks väravavahiks, turniiri parima mängija tiitel läks Andre Soikkale HC Kehrast. Põlva tiimi parima mängija tiitli sai Romet Vool.

Hõbemedalid kuulusid HC Kehra noormeestele ja pronksmedalid jäid Aruküla tiimile.

Parimaks väravavahiks kuulutati Rasmus Eric Rose Põlva spordikooli võistkonnast.
Parimaks väravavahiks kuulutati Rasmus Eric Rose Põlva spordikooli võistkonnast. Foto: Arvi Sirm/Eesti käsipalliliit

Tapa Valgale vastu ei saanud

Esiliigas tegi kaasa ka Valga käsipalliklubi Käval, kes pidi aga leppima seitsmenda kohaga. Kui esimeses voorus õnnestus piirlinna poistel saada kolme kaotuse kõrvale kirja ka kaks viiki ja üks võit, siis sedapuhku tuli viies mängus tunnistada vastaste paremust. Sarnaselt jaanuarikuisele kohtumisele olid aga piirilinna klubi poisid seegi kord üle kokkuvõttes neljanda koha saanud Tapa valla spordikooli/SK Tapa esindusest. Kui eelmine kord saadi kahe-, siis seekord kuuepunktiline võit.

Valga Kävali parimaks mängijaks kuulutati Rando Liiskmaa.

Äsja selgusid ka Eesti parimad käsipallitiimid 2006. aastal ja hiljem sündinud mängijate seas. Põlva spordikooli tiim teenis Rein Suvi juhendamisel viienda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles