Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Valga muuseumiöö üks tõmbenumbreid oli trikiratturite etteaste.
Valga muuseumiöö üks tõmbenumbreid oli trikiratturite etteaste. Foto: Jaan Rapp

Ühingu juht tunnustas Valga muuseumiööd

Tänavune muuseumiöö, mis kandis nimetust «Öös on liikumist», tõi Eesti muuseumidesse üle 70 000 külastaja. Osales 188 mäluasutust.

Kõige populaarsemad olid Eesti muuseumiühingu juhi Anu Viltropi sõnul temaatilised ekskursioonid, kus sai targemaks ja samas ka liikuda. «Eraldi tooksin välja Hiiumaa mäluasutused ning Valga muuseumi, esimene eristus osalenud mäluasutuste mitmekesisuse ja viimane põneva programmi poolest,» võttis Anu Viltrop sündmuse kokku.

Valga muuseumi programm algas tantsupedagoog Ilma Adamsoni ettekandega Minni Vähi ja Ullo Toomi tantsulisest pärandist ja lõppes filmi «Olemise ilu» vaatamisega muuseumi hoovis. Kavas olid veel töötoad, Läti trikiratturite ja Shaté tantsukooli etteasted, rattamatk Valga-Valka vahel, kauaaegse arsti Aasa Põdra loeng tervislikust toitumisest, viktoriin ja otsimismäng. LEPM

Ettevõtjad tutvustasid end koolis

Otepää vald korraldas koostöös töötukassaga Otepää gümnaasiumis valla ettevõtjate infopäeva, kus osalesid lõpuklasside õpilased.

Ettevõtjad pakkusid õpilastele suviseid töövõimalusi kohalikus ettevõtluses. Infopäeva idee autor on Otepää lihatööstuse Edgar kauaaegne juht Maie Niit. LEPM

Kohtusid kahe maakonna suguvõsauurijad

Sangastes said 18. mail kokku Eesti genealoogia seltsi Tartu ja Valga osakonna esindajad. Anneli Puksov tutvustas põhjalikult Sangaste kirikut ja kalmistut. Pikemalt veedeti aega Sangaste lossis ja selle ringtallis ning tutvuti rukkikrahv Bergi pärandiga.

Kirjanik August Gailiti sünnikodus Kuiksillal võttis külalised vastu Gailiti pärandi väsimatu hoidja Svetlana Oper. Külaskäik lõppes Tagula mail Põdra talus. Eesti genealoogia seltsi Tartu osakonda juhtiva Vilja Pärna sõnul ollakse huvitatud koostöö jätkamisest Valga kolleegidega. LEPM

Valgamaa taidlejad pidutsevad välismaal

Valgamaa laulukoorid ja rahvatantsurühmad ootavad lustilist publikut 3. juunil Valka laululavale nautima Valgamaa tantsu- ja laulupidu.

Tantsupeo kontsert «Üle piiri» heidab pilgu tagasi meie ajalukku ja traditsioonilistele tantsudele, kuid samas vaatab ka tulevikku ning piilub üle piiri.

Laulupeo kontsert «Me rõõm on täitnud maa» kiidab ja ülistab kodukoha ilu ja tunnustab meid endid selle keskel.

Pidulistele tellitud buss viib Valgast Valka laululavale kell 17.30 ning toob tagasi 21.30. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles