Algas kampaania laste kadumise ennetamiseks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Hoolimata aktiivsetest otsingutest on Võrumaa noormehe Markkus Ansbergi saatus siiani teadmata.
Hoolimata aktiivsetest otsingutest on Võrumaa noormehe Markkus Ansbergi saatus siiani teadmata. Foto: Arvo Meeks

Amber Alert Europe algatas iga-aastase ennetuskampaania, mille fookuses on laste turvalisus. Eestis veab kampaaniat rahvusvahelise organisatsiooni liige SA Kadunud.

Kampaania keskmes on uus pildiraamat nimega «Jänese mürisev seiklus», mille eesmärk on õpetada lastele olulisi ohutusnõudeid, et vältida nende kadumist. Raamat on saadaval 20 keeles, sealhulgas eesti keeles, ja avalikustatakse 23 riigis üle maailma.

Raamat on loodud koostöös valdkonna ekspertidega ja põhineb viiel nõuandel, mis keskenduvad instinktide usaldamise olulisusele. E-raamatuna allalaadimiseks saadaval olevat õpetlikku teost jagavad kampaanias osalevate riikide ministeeriumid, õiguskaitseasutused ja valitsusvälised organisatsioonid (Eestis SA Kadunud).

«25. mai on rahvusvaheline kadunud laste päev, mil üle maailma mälestatakse lapsi, kes langesid kadudes kas kuriteo ohvriks või on jäänud leidmata teistel põhjustel. Samuti tuletatakse meelde, et on vaja teha pingutusi, leidmaks üles kõik kadunud lapsed, ning seda, kui oluline on teha ennetustööd laste kadumise vältimiseks,» ütles sihtasutuse Kadunud tegevjuht Aare Rüütel.

Euroopas teatatakse igal aastal umbes 300 000 lapse kadunuks jäämisest.

«Sihtasutus Kadunud tegutseb alates 2008. aasta suvest,» nentis selle asutuse tegevjuht Aare Rüütel. «Viieteistkümne tegevusaasta jooksul on jäänud kahjuks ka Eestis kadunud lapsi ja noorukeid leidmata. Nad ei ole ühelgi aastal jäänud meie otsingukavast välja ja SA Kadunud lahendamata juhtumite tiim püüab igal aastal teha parima võimaliku nende leidmiseks.»

Lõuna-Eestis on sellest ajast saadik kadunuks jäänud kaks noort: 2015. aasta augustis kadus Valgamaal Aakres 21-aastane Kristo Kingo ning oktoobris jäi Võrus kaotsi 17-aastane Markkus Ansberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles