Sõjapõgenikud kinnitavad Lõuna-Eestis kanda

Tiit Loim
, reporter
Copy
Tööealistest Ukraina põgenikest on Eestis viimastel andmetel töö leidnud ligi pooled. See on Euroopa riikide arvestuses hea tulemus.
Tööealistest Ukraina põgenikest on Eestis viimastel andmetel töö leidnud ligi pooled. See on Euroopa riikide arvestuses hea tulemus. Foto: Arvo Meeks

Üleriigilise info põhjal on enamik Ukraina sõjapõgenikke leidnud endale kodu ning ligi pool tööealistest ka töö. Pigem positiivne paistab pilt ka Valgamaa näitel.

Sotsiaalministeeriumi ülevaate kohaselt töötab 44 protsenti Eestis ajutise kaitse saanud 20–64-aastastest Ukraina sõjapõgenikest, mis on Euroopa Liidu keskmisest (30 protsenti) oluliselt kõrgem. Võttes näite Lõuna-Eestist, siis Valgamaal on näitaja isegi veidi parem.

Sõja algusest on Valgamaal töötukassasse pöördunud 349 põgenikku, arveloleku lõpetanuid on 225. Oma elukohaks on Valga valla registreerinud kokku 404 inimest. «Nendest, kes arveloleku lõpetasid, on tööle saanud 73,8 protsenti. Ettevõtjaks hakkas neli inimest,» lausus töötukassa Valgamaa osakonna juhataja Merike Metsavas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles