Rohefoorum kutsub peresid loodussõbraliku elustiili üle arutama

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Ettevõtmine toob Mooste folgikotta tunnustatud eksperdid.
Ettevõtmine toob Mooste folgikotta tunnustatud eksperdid. Foto: Marko Saarm

Augustis leiab Põlva vallas aset esimene maakondlik rohefoorum.

Pealkirja «Rohefoorum Põlvamaal: loodusehitus ja ringmajandus» kandev ettevõtmine toob Moostes asuvasse folgikotta tunnustatud eksperdid, kes jagavad oma teadmisi ja kogemusi keskkonda säästvatest võimalustest. Koostöös publikuga otsivad nad uusi viise, kuidas elada harmoonias loodusega.

Rohefoorum kutsub kogu perega kaasa mõtlema ning arutlema uute ja jätkusuutlike viiside üle, kuidas ehitada ja kujundada elukeskkonda loodussõbralikumalt.

Peaesineja on globaalse haardega ettevõtja ja kestlikkuse ekspert Gunter Pauli, kes välja töötanud sinise majanduse ärimudeli ning andnud oma panuse haridussüsteemi jätkusuutlikumaks muutmisse.

Samal ajal toimub Mooste folgikoja kõrval asuva MTÜ Eestimaaehitus koolituskeskuses ja õues laste rohefoorum. Programm on üles ehitatud Pauli õpetustele tuginedes ning spetsiaalselt lastele välja töötatud.

«Meie praegust elukeskkonda kujundavad tänased täiskasvanud, kuid homse loojad on lapsed, kelle teadlikku ja jätkusuutlikku ellusuhtumist saame täiskasvanutena kujundada täna,» rääkis Põlvamaa arenduskeskuse rohemajanduse suunajuht Kanni Kallastu.

Foorumil saab kuulata inspireerivaid kõnesid ja osaleda vestlusringis, esitada esinejatele küsimusi ning tutvuda uusimate säästlike ehitusmaterjalidega.

Rohefoorum Põlvamaal õpetab, kuidas saada inspiratsiooni loodusest, kasutada ringmajanduse põhimõtteid ehituses ja ehitada keskkonnasõbralikult.

Esimest korda toimuv ja peredele mõeldud rohefoorum loob aluse traditsioonile tulla kokku Põlvamaale, et rääkida rohelisematest võimalustest ning kutsuda üles kõiki inimesi koos loodusega toimetama.

Rohefoorum Põlvamaal leiab aset laupäeval, 19. augustil Mooste folgikojas ja MTÜ Eestimaaehitus koolituskeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles