Teenekas päästeametnik tähistas juubelit

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Rein Jüris koos Otepää vallavolikogu esimehe Rein Pulleritsu (vasakul) ja vallavanem Jaanus Barkalaga
Rein Jüris koos Otepää vallavolikogu esimehe Rein Pulleritsu (vasakul) ja vallavanem Jaanus Barkalaga Foto: Monika Otrokova

Elupõline otepäälane Rein Jüris on oma mitmekülgse tegevuse tõttu paljudele tuttav. Lisaks Otepää päästekomandos töötamisele tegutseb ta aktiivselt Kaitseliidus, on abipolitseinik ja töötab Otepää kiirabis.

Jüris omandas põhihariduse Otepää gümnaasiumis ja suundus siis õppima Tartu kutsehariduskeskusesse. Pärast õpinguid asus ta esialgse eriala asemel tööle Otepää tuletõrjujana ning seejärel ka kiirabis. Hiljem sai temast päästeameti töötaja.

Kokku on Jüris turvalisuse ja terviseabi osutamisega Otepää vallas tegelenud 31 aastat. Ta on pidevalt käinud erialastel kursustel ja täitnud treening-kontrollüritustel nõutud norme, sest töö taolises valdkonnas nõuab lisaks spetsiaalsele ettevalmistusele head füüsilist vormi. Jürise töö on leidnud äramärkimist: ta on pälvinud tänuavaldusi ning päästeameti teenetemärgi eeskujuliku teenistuse eest ja Kaitseliidu Valgamaa maleva II klassi teenetemedali.

Otepää vallavolikogu esimees Rein Pullerits ning vallavanem Jaanus Barkala tunnustasid Rein Jürist 50 aasta juubeli puhul valla tänukirja ja meenega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles