Otepääl esineb Eesti lipu aastapäeval USA koor

LEPM
Copy
Eesti rahvuslipu sünnipäev Otepääl eelmisel aastal.
Eesti rahvuslipu sünnipäev Otepääl eelmisel aastal. Foto: Arvo Meeks

4. juuni on Eesti lipu päev, mille puhul tuleb Otepääle teiste hulgas esinema Kaneland High School Chamber Choir USA-st.

Traditsiooni kohaselt toimub Otepääl pidulik rongkäik, jumalateenistus ja kontserdid. Rongkäik kirikumõisa algab kell 10 Lipuväljakult, mille järel heisatakse Eesti lipp ja peetakse kõnesid. Kell 11 algab Otepää Maarja kirikus pidulik jumalateenistus. Teenivad EELK piiskop Joel Luhamets ja Valga praostkonna praost Mart Jaanson. Esinevad EELK Otepää koguduse ansambel, Otepää gümnaasiumi lastekoor ja segakoor Eveko, Kaneland High School Chamber Choir USA-st ja Tartu koolide õpilased.

Kell 16 algab Otepää kultuurimajas Eesti lipu päevale pühendatud kontsert, kus esinevad Kaneland High School Chamber Choir, Tartu Tervishoiu Kõrgkooli Naiskoor Emajõe Laulikud (dirigent Vilve Maide), Tallinna Tehnikaülikooli Akadeemiline Naiskoor (dirigendid Edmar Tuul ja Karin Tuul).

„Eesti lipu hällina on Otepää seisnud alati selle eest, et sinimustvalge lugu meie vallas eriliselt kõlaks. Kutsun kõiki üles 4. juunil, Eesti lipu päeval, heiskama sinimustvalget lippu ja asetama seda oma kodus või töökohal aukohale,“ ütles Otepää vallavanem Jaanus Barkala. „Vaatame seda lippu, oleme uhked ning mõtleme oma kangelastele, kes selle lipu all on võidelnud kätte meile vabaduse.“

Esimese sinimustvalge trikoloori õnnistamisest Otepää kiriklas möödub tänavu 139. aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles