Endine Valga lasteaedade toitlustaja vabanes oma võlgades firmast

Tiit Loim
, reporter
Copy
Et ettevõttel endise nimega Gurmann ei läinud hästi, annab tunnistust ka see, et nende bistroo tegevus Valgas Vabaduse tänava tanklahoones on nüüdseks lõppenud. Jätkuvalt on neil ruumid turuhoones.
Et ettevõttel endise nimega Gurmann ei läinud hästi, annab tunnistust ka see, et nende bistroo tegevus Valgas Vabaduse tänava tanklahoones on nüüdseks lõppenud. Jätkuvalt on neil ruumid turuhoones. Foto: Tiit Loim

Endisel Valga valla lasteaedade toitlustajal Gurmann OÜ-l oli lisaks muudele muredele ning vallale võlgu jäämisele kujunenud ligi 30 000-eurone maksuvõlg riigi ees. Ettevõtte müümine annab aga lootust võlast vabaneda.

Vahepeal tõusnud hindade tõttu soovis 2021. aasta augustis Valga lasteaedade toitlustamise üle võtnud Gurmann eelmisel sügisel firma töö jätkamiseks toidupäeva maksumust lasteaedades tõsta, ent vallavalitsusega ses osas kokkuleppele ei jõutud.

Lõpuks ütles firma vallaga lepingu üles ja vallavalitsus pidi kiirelt uue toitlustaja leidma. Mured aga ei lõppenud, kuna edasi vaidlesid firma ja vald selle üle, kes kellele ning millal maksma peab. Gurmanni juht Svetlana Sopi ei eitanud, et firmal on valla ees võlg. Novembris 2022 oli see 6055,68 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles