Korravalvurid üle Eesti võrdlevad oma oskusi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kagu politseijaoskonna 1. võistkond võttis eelmisel võistlusel võidu.
Kagu politseijaoskonna 1. võistkond võttis eelmisel võistlusel võidu. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Täna jätkuvatel politsei- ja piirivalveameti (PPA) kutsemeisterlikkuse võistlustel osaleb kokku 34 võistkonda 136 inimesega.

Osalejad võtavad mõõtu Schengeni konventsiooni tundmises ning relvade ja erivahendite kasutamise oskuses. Veel pannakse proovile teadmised piirivalve, merepääste, meditsiini ja kriminalistika kohta. Lisaks on võistlejatel tarvis head füüsilist ettevalmistust ja sõiduki juhtimise oskust.

Peale PPA võistkondade teevad kaasa väliskolleegid Lätist, Leedust, Soomest ning partnerasutuste meeskonnad päästeameti demineerimiskeskusest, sisekaitseakadeemiast, maksu- ja tolliametist ning Tallinna munitsipaal­politseist. Võistlused algasid eile Järvamaal Toosikannu puhkekeskuses ja metsloomapargis, võistluspunktid asusid eri paikades Harju, Rapla ja Järva maakonnas.

Võistluste teine päev toimub Järvamaa Toosikannu puhkekeskuses ja metsloomapargis.

Viimati toimusid PPA kutsemeisterlikkuse võistluseid 2019. aastal Lõuna prefektuuri tööpiirkonnas. Võidukarika jättis toona kodumaile Kagu politseijaoskonna võistkond. Võistlustest väljus siis võitjana Kagu politseijaoskonna esimene võistkond koosseisus Erko Sibul, Dmitri Kulaga, Kevin Keerov ja Jaak Kamber. Teise koha saavutas sama jaoskonna teine võistkond ja kolmanda koha PPA kesküksuste kolmas võistkond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles