Valga teatritrupp pälvis eripreemia

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga kultuurikeskuse trupp B-Laval pälvis algklasside kooliteatrite riigifestivalil ainukese lavastusele antud eripreemia.
Valga kultuurikeskuse trupp B-Laval pälvis algklasside kooliteatrite riigifestivalil ainukese lavastusele antud eripreemia. Foto: Maria Usk

Eesti kõige noorema vanuseastme parimad teatritrupid kogunesid 26. ja 27. mail Kuressaarde. Valgamaad esindasid 19 last Valga kultuurikeskuse teatritrupist B-Laval, kes pälvisid oma etendusega eripreemia.

Valgamaa lapsed esitasid laval Mihkel Ulmani ja Maria Uski loodud loo «Eimiski». Žürii oli Uski sõnul hämmastunud sügava filosoofilise sisuga materjali valikust ja sellest, kuidas nii noored inimesed seda esitada ja mõtestada suudavad. «Lavastuse nähtamatu peategelane Eimiski sümboliseerib kõiki hüljatud või kiusu ohvriks olevaid inimesi ja ka näiteks seda, et kui sind pole Facebookis või Instagramis, pole sind olemas. Ka trupi laste seas on Eimiskist saanud termin, mida igapäevastes olukordades kasutatakse, et põhjendada mõnd seletamatut situatsiooni,» lausu Usk.

Valga trupp B-Laval pälvis algklasside kooliteatrite 2023. aasta riigifestivalil ainukese lavastusele antud eripreemia tundliku teemakäsitluse eest efektse lava- ja helikujunduse kaudu. Dramatiseeringu, muusikalise ja lavakujunduse ning kostüümide ja rekvisiitide eest hoolitses Maria Usk, valguskujunduse tegi Tambet Juzar.

Žürii märkis ära nii noorte näitlejate oskuse hakkama saada mitmekihiliste näitlejatehniliste ülesannetega laval ning eri vanuses laste ühtlaselt kõrget taset. Eriliselt tõsteti esile muusikalise ja valguskujunduse valikut.

«Valga lastega olid festivalil kaasas ka kuue pere vanemad, kelle tuge ei saa laste rõõmsa meeleolu hoidmisel kuidagi alahinnata. Andekad lapsed on Valgamaa rikkus ja kvaliteedimärk,» lisas Usk.

Teatritruppi esindasid Kuressaares Tanel Leesik, Maribel Rimm, Kätri Lass, Johanna Patlep, Rasmus Möldre, Marie Viks, Getter Roop, Iris Lill, Loore Surri, Kertu Kikkatalo, Saara Hansson, Emilia Rohemaa, Anete Vanik, Sten Leesik, Rimo Ojamets, Veronika Tanina, Marleen Tammeorg, Loore Roo ja Sandra Sitik.

Lavastust «Eimiski» saavad kõik vaatama tulla 31. mail Valga kultuurikeskuse hooaja lõppkontserdil «Päikeseratas».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles