Valga lähedal sattus õnnetusse liinibuss

Copy
Valga lähedal sattus õnnetusse Iveco marki autobuss. Foto on illustratiivne.
Valga lähedal sattus õnnetusse Iveco marki autobuss. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Teisipäeval juhtus liiklusõnnetus Valga külje all Jaanikese külas.

Õnnetus juhtus veidi enne kella poolt kuut õhtul. Politsei edastatud esialgsetel andmetel ei hoidnud Iveco marki liinibussi roolinud 64-aastane mees oma sõidukiga vajalikku pikivahet. Seetõttu sõitis ta tagant otsa vasakpööret sooritanud sõiduautole Toyota Corolla, mida juhtis 66-aastane naine. Toyota kaassõitja, 23-aastane naine, toimetati haiglasse.

Teadaolevalt viibis liinibussis õnnetuse toimumise hetkel ligi paarkümmend inimest. Keegi nendest viga ei saanud. Mõlemad sõidukijuhid olid Lõuna prefektuuri pressiesindaja sõnul kained.

Kohal käisid ka päästjad, kes tagasid tuleohutuse.

Õnnetusse sattus AS Hansa Bussiliinid buss. Firma juhatuse liige Andres Puskar lausus, et pärast õnnetust toimetas reisijad sihtkohta asendusbuss. Tema sõnul on esialgse info põhjal veel keeruline järeldusi teha. «Juhiks oli ettevõtte raudvara, kellel kogemust üle 40 aasta ja varasemad õnnetused puuduvad. Kas juhti kuidagi karistatakse, selgub pärast õnnetuse põhjuste väljaselgitamist,» lausus Puskar.

«Esialgse info kohaselt sõiduauto pidurdas ees ja võttis paremale poole sõidutee äärde. Bussijuht arvas, et sõiduauto jääb seisma ning ta asub bussiga möödasõidule. Ta ei jõudnud möödasõitu sooritama hakata, kui sõiduauto ilma suunda näitamata pööras vasakule. Bussis olnud kaks reisijat tunnistasid, et suunatuli sõiduautol ei põlenud. Buss pidurdas, kuid kokkupõrget vältida ei õnnestunud. Politsei käis kohal ja tegi oma toimingud ning asja uuritakse,» lisas juhatuse liige.

Sarnast juttu rääkis Lõuna-Eesti Postimehele ka üks bussis viibinud inimene, kelle sõnul paiknenud buss hetkel, mil sõiduauto vasakpööret alustas, juba kahe sõidurea keskel. Seejuures näidanud buss möödasõidule asudes ka suunatuld.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles