Ootamatu sillaremont Võrumaal ajas kohalikud metsateid uurima

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Pärlijõe sild Rõuge–Krabi teel on 1. juunist kolm kuud kinni, kuna ajutist ülesõitu ei olnud võimalik samasse rajada.
Pärlijõe sild Rõuge–Krabi teel on 1. juunist kolm kuud kinni, kuna ajutist ülesõitu ei olnud võimalik samasse rajada. Foto: Arved Breidaks

Remondi tõttu suletakse tänasest Võrumaal kolmeks kuuks Rõuge–Krabi teel olev Pärlijõe sild, mistõttu kohalikud asusid palavikuliselt otsima ajutist läbipääsu metsateede kaudu. Ametlik ümbersõit tähendab veerandsajakilomeetrist ringi.

Vanamõisa küla talunikule Indrek Sootsile tähendab silla kinniminek, et tehnikaga mõnele põllule pääsemiseks tuleb läbida tohutu ring. Seda enda kulul. «Näiteks Vanamõisa külast Krabile pääsemiseks tuleb kasutada ümbersõitu Sänna–Kangsti–Matsi–Pähni kaudu. Kui praegune teekond on 12 kilomeetrit ja 12 minutit, siis ümbersõiduga on see 34 kilomeetrit ja 32 minutit,» sedastas Soots.

Rõugest Krabi poole kulgedes ületab maantee Pärlijõe kuuendal kilomeetril. Krabi külani jääb siit veel umbes üheksa kilomeetrit. Kõik tee pidevad kasutajad peavad kolmeks kuuks oma sõidud ümber korraldama. Kaasa arvatud ühistransport, pääste ja kiirabi. Rõugest Krabile ja vastupidi sõitmiseks tuleb teha 24-kilomeetrine ring Võru–Mõniste–Valga maantee kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles