Külakeskuses kukkus kolm inimest läbi põranda keldrisse

Tiit Loim
, reporter
Copy
Iigaste külakeskuse ja külamuuseumi hoonena toimiv maja on nüüdseks lintidega piiratud, et keegi end majas ohtu ei seaks.
Iigaste külakeskuse ja külamuuseumi hoonena toimiv maja on nüüdseks lintidega piiratud, et keegi end majas ohtu ei seaks. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Valga vallas Iigaste külas purunes kolmapäeval külakeskuse hoones põrand ja kolm inimest kukkus keldrisse.

Intsident juhtus hoones, mis on aastakümneid täitnud külakeskuse hoone ning viimasel ajal ka külamuuseumi rolli. Iigaste küla MTÜ juhatuse liige Riina Possul lausus, et õnnetuse tõttu kukkusid keldrisse tema ja veel kaks naist. «Hakkasime kõik sealt välja tulema ja kolmekesi hetkeks jäime kauemaks koridoriruumi. See oligi see hetk, kui kogu ruumi põrand lihtsalt kukkus keldrisse.»

Kelder on naise sõnul kaks pool kuni kolm meetrit sügav. «Šokk oli päris suur.»

Possuli sõnul on nad ammu rääkinud, et hoone on üsna amortiseerunud ja vajaks hädasti renoveerimist, aga sellist ohtu ei siiski ei paistnud. «Jõulude ajal tegin vanematele inimestele jõulupeo, kõik oli okei. Vastu kevadet avastasime, et ühe ruumi põrand on ära vajunud, aga ei saanud aru, et teised põrandad oleksid nii ohtlikud. Tõesti arvasin, et need põrandad on tugevad, pigem kartsin välisseinte pärast.»

Vahejuhtumist teatati häirekeskusele kell 13.21. Päästjad aitasid naised redeli abil välja. Possul ise pääses vaid mõne kriimuga, teistel läks veidi kehvemini, üks kukkunu viidi suuremate vigastuste tõttu ka haiglasse.

Arvestades seda, mis oleks saanud veel hullemini minna, loeb juhatuse liige siiski õnnetust õnnelikuks. «Päästekomando juht ütles, et üks sein oleks võinud iga hetk alla kukkuda ja siis oleks neile kogu hoone peale kukkunud. Hoone sai nüüd kollase lindiga piiratud, sinna ei tohi keegi minna.»

Nüüd tuleb kohalikel otsida firma, kes hoone toestaks, seejärel saab sealt museaalid välja tuua. Edaspidi on lootus külamajana kasutusele võtta lähedalasuv kuivatihoone, aga see vajab tugevat ümberehitamist. Seni külas külamaja laadset kokkutulemise kohta ei olegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles