Fotod, video Valgamaal hukkus vastu puud sõitnud auto juht

Arvo Meeks
, fotograaf
Copy

Neljapäeva õhtupoolikul juhtus Valgamaal traagiline liiklusõnnetus, milles hukkus inimene.

Teade õnnetusest laekus häirekeskusele kell 17.30, kui anti teada, et Valgamaal Tõrva vallas Viljandi-Rõngu maanteel 42. kilomeetril oli vastu puud sõitnud Peugeot kaubik. Esialgsetel andmetel juhtus õnnetus, kuna kaubikut Peugeot Partner juhtinud 34-aastane mees kaotas vale sõidukiiruse tõttu sõiduki üle kontrolli

Juhi vigastused olid paraku sedavõrd rasked, et ta hukkus sündmuskohal. Peale sõidukijuhi autos kedagi teist ei viibinud.

Õnnetus juhtus sirgel ja hea nähtavusega teelõigul veidi maad Pikasilla tanklast Viljandi poole. Peugeot liikus Viljandi poolt Rõngu suunas, kui kaldus äkki vastassuunavööndisse, sealt teepervele ning rammis esiosaga tee kõrval kasvavat kaske. 

Lubatud maksimaalne kiirus avariipaigas oli 90 km/h.

"Vahetult enne rasket õnnetust andis tähelepanelik liikleja häirekeskusele teada, et sama sõiduk vingerdab teel, sõidab ebaühtlase kiirusega ning teeb kahtlaseid manöövreid. Politsei asus koheselt kahtlast juhti otsima, kuid paraku loetud minutid hiljem sõitis juht vastu puud," selgitas Kagu jaoskonna välijuht Tarvo Nõgesmäe BNSile.

Ehkki rasket liiklusõnnetust ei õnnestunud ühes tähelepaneliku kaasliiklejaga ära hoida, toonitas välijuht veel kord, kui oluline liikluses ohuolukordade ja ohtlike liiklejate märkamine ja sellest teadaandmine, sest nii võime päästa ohtliku juhi enda kui ka kaasliiklejate elu.

Hukkunud mehe kainus selgub ekspertiisis. Liiklusõnnetuse kõik täpsemad asjaolud selgitab politsei välja menetluses.

Ühe kohapeal viibinud abipolitseiniku sõnul saabusid nad sündmuskohale otse lastekaitsepäeva ürituselt. Samuti tegutsesid sündmuskohal päästjad. Nad kõrvaldasid süttimisohu ja lõikasid hüdrauliliste tööriistade abil avariilisest autost välja hukkunud juhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles