Stuudio võtab kokku pöörase hooaja

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Valga stuudio Joy kevad- ja talvekontserdid on saanud traditsiooniks.
Valga stuudio Joy kevad- ja talvekontserdid on saanud traditsiooniks. Foto: Stuudio Joy

Reedel Valga kultuuri- ja huvialakeskuses aset leidev kohaliku laulu- ja tantsustuudio Joy kevadkontsert «Rõõmu värvid» võtab kokku ühe parajalt pöörase hooaja.

Samal ajal, kui Valga publik stuudio eelmisest, jaanuari lõpus toimunud kontserdist osa sai, valmistusid stuudio õpetajad ja lapsed juba vabariiklikeks ja rahvusvahelisteks konkurssideks. Nende hulgas oli üks olulisemaid «Koolitants 2023» – Eesti suurim tantsufestival-võistlus.

Stuudiot esindas seal sedapuhku kaheksa tantsurühma. Kokku käis lavalt läbi rohkem kui 5000 osalejat ja 500 tantsu. Poolfinaali pääses sada etteastet ja neist viis olid stuudio Joy tantsurühmadelt. «Tantsumehhanism» (koreograaf Igor Lider) pääses telekonkursil «Koolitants 2023» rahva lemmikuna finaali ja saavutas tänu publiku hääletamisele neljanda koha. Üleriigilises finaalis 7. mail esindas sama tants aga Joyd 37 parema seas.

Noorte vokalistide konkursil «Valgamaa Tähtede lava» esindasid aga stuudiot väärikalt seitse stuudio solisti, kelle õpetaja on stuudio juht Marina Jerjomina. Laura Krastina sai vanuserühmas 19-21 eluaastat teise, Elina Kortel aga vanuserühmas 16-18 eluaastat kolmanda koha.

Veebruaris Riias toimunud rahvusvahelisel tantsuvõistlusel «EuropeStage» hindas rahvusvaheline žürii Joy truppe ühe esimese, kahe teise, ühe kolmanda ja ühe 4. kohaga. Joy sai ka kutse rahvusvahelistele võistlustele Leedus ja Soomes.

28. aprillist 1. maini osalesid Joy solistid rahvusvahelisel vokaalkonkursil «Tallinn Voice». Saavutati viis esikolmikukohta: esikoha võitsid Angeelika Maalmann (pop & jazz kategooria) ja Laura Krastina (World hit), teise Polina Dmitireva (Children song) ning kolmanda Sofia Ots ja Elina Ota (mõlemad pop & jazz).

«Tore oli saada kutseid rahvusvahelistele konkurssidele ja festivalidele Pärnus, Armeenias, Lätis, Leedus,» lisas Marina Jerjomina.

Stuudio tantsurühm Grace esines aga edukalt vabariiklikul tantsuvõistlusel «Kuldne Karikas».

Stuudio JOY osaleb aktiivselt ka kohalikus kultuurielus.

Ees ootab aga rahvusvaheline konkurss «EuroJurmala», kus stuudio esindab Valgat ja kogu Eestit nelja tantsurühma ja viis solistiga. Käsil on ka kontsertkava koostamine ülesastumiseks peatsel- Valga-Valka kaksiklinna festivalil.

Täna toimuval stuudio traditsioonilisel kevadkontserdil «Rõõmu värvid» astub üles enam kui 120 inimest Valgast ja Tallinnast. Stuudiopere on Jerjomina sõnul ülesastumiseks ette valmistanud täiesti uue kava.

«Vaataja saab kontserdil ette kantavate tantsu- ja laulunumbrite kaudu näha, kuulda ja tunnetada värvide mitmekesisust ja kogeda positiivsete emotsioonide merd, mida me kõik praegu nii väga vajame,» tõotas stuudio juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles