Kodukohvikud peibutavad nii ulukikliha kui saunaga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Kodukohvikuid jagub nii linna kui ka maale.
Kodukohvikuid jagub nii linna kui ka maale. Foto: Arvo Meeks

Tõrvakad avavad laupäeval oma kodude uksed ja südamed ning kutsuvad avastama suurepäraseid ja erilisi maitseid üle terve Tõrva valla. Seekordsel valla kodukohvikute päeval osaleb 19 erinäolist kodukohvikut ja garaažimüüki.

Osalevatest kohtadest 13 paikneb Tõrvas. Kaks kohvikut asub Soontaga külas, üks Pilpa külas, Koorkülas, Karjatnurmes ja Kungi külas.

Iga paik püüab silma paista millegi erilisega. Siiski hakkab silma, et mõnelgi pool on rõhku pandud ulukilihast roogadele. Nii Koorküla rahvamaja kohvikus, Karjatnurmes tegutsevas kodukohvikus Asterix ja Obelix kui ka Salu jahimajas annavad tooni ulukilihast hõrgutised.

Pilpa külas asuv Sillaotsa kodukohvik saadab oma köögist välja Ladina-Ameerika ja Mehhiko-päraseid maitseid meie oma Eesti võtmes. Kungi külas asuv Märsi talu pakub muu hulgas elamusi koobassaunas.

Kohvikus Lillevaht kohtuvad vana ja uus, noored ja vanad. Saab ka meenutada, kuidas käisid asjad nõukogude ajal. Tänapäevast särtsu lisavad kokteilid.

Tõrva Raadio tuleb ka sel aastal stuudiost välja raadiokohvikuga Antenn. Kõik huvilised saavad tutvuda raadiopere liikmete tegemistega ning loomulikult näitavad nad ka oma kokkamise oskusi.

Valla kodukohvikute päeva veteran on Tõrva Kodu jäätisekohvik, kus sel korral ootab lastega peresid üllatus: seal on kohal tuntud tegelased Lotte ja Bruno.

Ka Tõrva tervisekeskus kutsub kohvikusse. Nagu nimigi ütleb, saab lisaks magusatele ja soolastele suupistetele teadmisi esmaabi andmisest ning mõõta enda vererõhku ja veresuhkrut.

Need on aga vaid mõned näited ja avastamisrõõmu jagub kõigile küllaga. JAAN RAPP

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles