Männisinelane vajab kaitset ka Lõuna-Eesti metsades

Tiit Loim
, reporter
Copy
Keskkonnaameti looduskaitse planeerimise osakonna juhtivspetsialisti Sander Laheranna sõnul kasutatakse maastiku ilu hindamisel ka ekspertide abi.
Keskkonnaameti looduskaitse planeerimise osakonna juhtivspetsialisti Sander Laheranna sõnul kasutatakse maastiku ilu hindamisel ka ekspertide abi. Foto: Keskkonnaamet

Kuigi kõige levinum kaitsealade kehtestamise põhjus on ohustatud liikide kaitse, on teatud juhtudel oluline kaalukeel ka paiga esteetilisus. Lõuna-Eesti eristub riigi ülejäänud paigust aga oma unikaalse maastikuga, ütles keskkonnaameti looduskaitse planeerimise osakonna juhtivspetsialist Sander Laherand.

Hiljuti jäi silma teade, et Valgamaale loodud Malluste kaitseala eesmärk on kaitsta Malluste männikuid ja elustiku mitmekesisust ning kaitsealust mardikaliiki männisinelast ja tema elupaika. Kus ja kui palju männisinelast Eestis esineb?

Liikide kadu on kogu maailmas suur probleem ja kaitset vajab iga ohustatud liik. Ökosüsteemi tasakaalu ja jätkusuutlikkuse tagamiseks on oluline süsteemi iga lüli, sest mitmekesisem loodus on tugevam ja paindlikum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles