Metsloomad võivad peagi saada oma haigla

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karu
Karu Foto: Postimees/Scanpix

Esmaspäeval, 19. märtsil alustab Eestimaa Looduse Fond (ELF) annetuskampaaniat metsloomade
haigla rajamiseks ja ravi rahastamiseks.
 

Loodav ELFi metsloomade keskus hakkab plaanide kohaselt tegelema nii ravimise, uuringute kui õpetamisega ning on reostusjuhtumi korral kohandatav reostunud eluslooduse päästeks. Haigla peaks parandama
loomade ja inimeste elukeskkonda, abistades hättasattunud metsloomi ja uurides nende haigestumise põhjuseid. Metsloomade meditsiini arendamiseks Eestis on ELF sõlminud koostööleppe Eesti Maaülikooliga.

Taastuskeskuse loomist juhtiv Agni Kaldma peab kahetsusväärseks, et Eestis puudub metsloomade abistamise
traditsioon. Maa- ja metsarahvana ollakse tema hinnangul harjunud metsloomade haigustesse ja vigastusse suhtuma kui looduslikku valikusse.

«Üleüldise linnastumise tingimustes peame siiski tegema oma suhtumises korrektiive: inimtegevusest põhjustatud haigustel ja vigastustel ei ole midagi pistmist loodusliku valikuga. Inimese tehtud vead peab inimene parandama,» on Kaldma veendunud.

Kõigil on võimalus aidata metsloomi, panustades oma aega ja oskusi ELFi vabatahtlikuna või tehes annetuse metsloomade haigla loomiseks ja ravi finantseerimiseks Eestimaa Looduse Fondi arveldusarvetele (Swedbank 221005100292 või SEB 10102001506006), kirjutades selgitusse «metsloom».

Samuti saab annetada, helistades ELFi annetusnumbril 12 557. Annetuse suurus on sel juhul kaks eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles