Arenduskeskusega liitus kogemustega kultuuri- ja tantsujuht

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Andre Laine
Andre Laine Foto: Arvo Meeks

Põlvamaa Arenduskeskuse kultuuri- ja välissuhete spetsialisti ametikohale asus sellest kuust Andre Laine.

Andre sõnul näeb ta põhiülesandena maakonna kultuuri tutvustamist nii vabariigis ja väljaspool Eestit. «Mulle on oluline ka koostöö arendamine erinevate Põlvamaa kultuurivaldkondade vahel ja Põlvamaal festivalide korraldamine ja innovaatiliste sündmuste maakonda toomine,» ütles ta.

Oma senistest tegemistest rääkides ütles ta, et peab suurimaks töövõiduks võimet viia kultuur kooli, et rahvakultuur õitseks läbi pilli, laulu ja tantsu. «Tänu sellele on hoitud meie rahvus ja keel,» lisas ta.

Põlvamaalt pärit Andre Laine on omandanud Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias lavakunstide osakonnas tantsukunsti erialas tantsuõpetaja kutse ja tegelenud seejärel 20 aastat kultuuritööga ning noorte õpetamisega.

Tal on muljetavaldav kogemus kultuuri- ja tantsujuhina. Muuhulgas on ta olnud aastatel 2021 ja 2022 virtuaalse tantsulahingu projektijuht, võimlemispidude liigijuht Tallinnas ja Võrumaal 2016-2022. Muusikalide «Karlsson katuselt», «Mamma mia» ja «Shrek» koreograaf.

Andre olnud ka I, II ja III Kagu-Eesti tantsupeo lavastaja ja peakorraldaja, I showtantsupeo «Meie ambitsioonid» pealavastaja ja vabariikliku tantsutüdrukute festival-võistluse korraldaja. Samuti on ta aastatel 2006-2021 olnud Põlvamaa maakonna rahvatantsupidude liigijuht ja Tantsuolümpia 2023 juht.

Oma tegevuse eest on ta pälvinud Põlvamaa sädeinimese ja Põlvamaa kultuuripärli tiitli ning Põlvamaa Omavalitsuste Liidu aukirja ja teenetemärgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles