Loodusfestival jõuab ka Võrru ja Räpinasse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Loodusfestival kutsub aias mõnulema ja aiailu nautima.
Loodusfestival kutsub aias mõnulema ja aiailu nautima. Foto: Karin Pai

Sel nädalal toimuva üle-eestilise Loodusfestivali sündmused jõuavad peale Tartu ka Võrru ja Räpinasse.

Selle aasta festivali tähelepanu on suunatud nii avalikele kui ka eraaedadele ja neis peituvatele aaretele, eelkõige looduslikule elurikkusele. Loodusfestival kutsub aias mõnulema ja aiailu nautima, aga ka liikuma ja kuulama – festival on pühendatud Tartu Ülikooli botaanikaaia, Eesti vanima ja liigirikkama aia 220. aastapäevale.

Loodusfestivali kavas on üle 60 sündmuse. Lisaks Tartus toimuvatele üritustele jõuab festival ka mujale Eestis – Tallinnasse, Võrru, Räpinasse ja Võrtsjärve äärde ning loodusvaatluste maratoni alad asuvad mitmes paigas üle Eesti – Pärnumaal, Läänemaal, Harjumaal, Lääne- ja Ida-Virumaal, Jõgevamaal ning Valga- ja Võrumaal.

«Võru on festivali kavas uus tulija,» ütles Loodusfestivali projektijuht Kaarin Hein. Ta lisas, et kohalike eestvedamisel tutvustatakse Võru kohalikku elurikkust retkel, mida viib läbi Võru Kreutzwaldi kooli geograafiaõpetaja Kadri Paulus.

Samuti on erakordne paik Räpina Aianduskooli aed, kus toimub põnevaid üritusi – seal tasub osa võtta söödavate umbrohtude töötoast Toivo Niibergi juhendamisel või aianduskooli õppejõu Pille Peterseni floristika töötoast, rääkis Hein.

Loodusfestival jõuab ka Võrtsjärve äärde Vehendi külla, kus Järvemuuseumis saab tutvuda Eesti kaladega. «See on suurepärane võimalus näha lähedalt Eesti kalu, keda on kümneid liike,» ütles Kaarin Hein. Töötoas räägitakse järvest kui ökosüsteemist ja selle elurikkust mõjutavatest teguritest.

Loodusfestival «Elu aed» toimub 7.–11. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles