Maadlusmedaleid jagus igasse maakonda

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Marcus Evert Uhtjärv maadlemas pronksi teeninud Astor Argosega.
Marcus Evert Uhtjärv maadlemas pronksi teeninud Astor Argosega. Foto: Anastasya Kikkas

Tartus peeti 54. Georg Hackenschmidti mälestusvõistlused ja laste karikavõistlused maadluses.

Eriti hästi läks Lõuna-Eesti klubidest võistlus Valga spordiklubil, mille esindajad võitsid kuus esikolmikukohta: ühe esimese ja viis hõbedast.

Esimeseks kuulutati laste karikavõistluste arvestuses aastal 2012 sündinute ja nooremate seas kaalukategoorias kuni 53 kg Brayan Laine. Kreeka-rooma maadluse põhiklassis võitsid klubi esindajatest hõbeda Tanel Põrk kuni 77-kiloste ja Aleksei Sapovalov kuni 130 kilo kaaluvate võistlejate seas, lisaks sai Tanel Põrk teise koha kategoorias 102 kg. U17 vanuseklassis oli teine Venno Põrk. Laste karikavõistluste arvestuses oli kehakaalus kuni 23 kg teine Dominic Laine.

Suurepärase esituse tegi ka teine Valgas tegutsev maadkusklubi SK 1Piir, võites neli medalit.

Esikoha tõi klubile nii Euroopa kui ka maailmameistrivõistlusteks valmistuv Marcus Evert Uhtjärv, kes võistles U17 vanuseklassis kaalukategoorias 80kg. Seejuures tuli selles kategoorias viiendaks tema klubikaaslane Sven Saarmann.

Kolmandaid kohti sai SK 1Piir kolm. Laste karikavõistlustel sai 2009. aastal sündinute ja nooremate seas kaalukategoorias 38kg kolmanda koha Andri Reiljan. Naistemaadluses oli aga Anastasya Kikkas kolmas kaalukategoorias 57kg ja Kätlin Reinhold kaalukategoorias 68 kg. Kikkaste pere oli seejuures esindatud lausa kahe naisega: Anastasya tütar Selena oli karikavõistlustel kuni 25-kiloste tüdrukute seas neljas.

Edukalt esinesid ka Võru spordikooli noored. Naistemaadluse põhiklassis oli parim kuni 50-kiloste seas võistelnud Sara Väljan, 2008. aastal ja hiljem sündinute seas Helena Pihlapuu. U17 vanuseklassis oli aga Henri Pihlapuu kolmas.

Laste karikavõistluste arvestuses tuli medalikoht ka Põlva maadlusklubile Lapiti. Kehakaalus kuni 50 kg sai Loore-Eliise Kört teise koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles